gordijnen

De woonkamer is een plek waar je helemaal tot rust komt na een dag werken of waar je gezellig tijd doorbrengt met je familie of vrienden. Het is dan ook belangrijk om je woonkamer zo in te richten dat het niet alleen helemaal naar jouw eigen smaak is, maar dat het ook rust uitstraalt. Maar hoe creëer je een rustige woonkamer? Je kunt onder andere kieze voor raamdecoratie op maat, maar er zijn ook nog een aantal andere musthaves die je woning een rustige sfeer geven. Die 5 must haves lees je hier!

1: Indeling, kleur en verlichting

Indeling, kleur en verlichting zorgen ervoor dat jouw woonkamer een rustige eenheid wordt. Het is dan ook belangrijk om naar deze drie pijlers te kijken in je woonkamer zodat je dit bij de kern kunt aanpakken. Rustige kleuren, niet te veel accessoires en een opgeruimde ruimte: zo creëer je een rustige woonkamer.

2: De magie van raamdecoratie

Natuurlijk is het ook een idee om iets met je ramen te doen. Wat dacht je van mooie gordijnen? Wanneer je kiest voor gordijnen in een neutrale kleur is het heel makkelijk om ervoor te zorgen dat deze rust uitstralen. Ook speel je hierdoor met het element natuurlijke verlichting. Er zijn heel wat mooie gordijnen verkrijgbaar die mooi in jouw woonkamer passen.

3: Ontdek wat rolgordijnen kunnen doen

Gordijnen stralen iets klassieks uit, maar wanneer je eerder voor modern wilt gaan is een rolgordijn ook een aanrader. Rolgordijnen hebben als grote voordeel dat ze niet alleen strak zijn, maar ook echt iets toevoegen aan je woonkamer. Het is dan ook zeker een goed idee om eens te kijken naar de mogelijkheden voor rolgordijnen in jouw woonkamer.

4: Creëer evenwicht in je woonkamer

Een andere manier om een rustige woonkamer te creëren is door goed te kijken naar de indeling van je woonkamer. Kijk naar de positie van de meubels en blijft schuiven om te kijken wat het beste werkt voor jouw inrichting. Kijk ook naar de stof- en kleurkeuze: om rust te creëren is het belangrijk dat deze in evenwicht zijn.

5: Een opgeruimde woonkamer

Het is natuurlijk ook altijd een goed idee om je woonkamer netjes opgeruimd te houden. Op deze manier voorkom je dat je woonkamer rommelig oogt. Verberg bijvoorbeeld het speelgoed van je kinderen in een grote mand; zo is het een stuk rustiger in jouw woonkamer.