Wiet staat erom bekend dat je je er aangenaam van kan voelen, je kunt er high van raken. Dat is fijn, als je er behoefte aan hebt, maar bijna onmisbaar, als je de wiet medicinaal gebruikt. Steeds meer mensen met bijvoorbeeld ernstige pijnklachten kiezen hiervoor, al dan niet op advies van een arts. Betekent het gebruik van wiet voor medicinaal gebruik dat je ook aan het roken moet slaan, als je dat nog niet deed, of zijn er ook andere manieren om het te gebruiken?

Alleen de stoffen waar je naar op zoek bent

De meest voorkomende manier om wiet te gebruiken, is door het te roken, als joint. Dit werkt op dezelfde manier als een sigaret, waarbij de inhoud van de joint langzaam maar zeker verbrandt. Bij deze verbranding komen de stoffen vrij waar je naar op zoek bent, maar dat niet alleen. Ook de overige verbrandingsproducten adem je in, en dat is, net als wanneer je tabak rookt, eigenlijk niet zo goed voor je. Om die reden zijn steeds meer mensen op zoek naar een manier om wel wiet te gebruiken, maar dan zonder deze te verbranden en alle rook die daarbij vrijkomt in te ademen. Onder hen zijn ook veel mensen die wiet met name gebruiken om zich beter te voelen, bijvoorbeeld mensen met veel pijn.

De makkelijkste manier om wel het effect te krijgen wat je zoekt, maar dan zonder de rook die vrij zou komen bij de verbranding in te ademen, is gebruik maken van een vaporizer. Hierin stop je de wiet, die vervolgens flink wordt verhit. Anders dan bij een joint, bereikt deze echter niet de ontbrandingstemperatuur. De inhoud van de vaporizer wordt zodanig verhit dat de juiste stoffen vrijkomen, maar deze verbranden niet. Dit zorgt ervoor dat je geen schadelijke rook inademt, maar puur de stoffen die zich in de wiet bevinden. Wel de effecten, maar dan alleen degene waar je naar op zoek was, en niet de schadelijke die bij verbranding horen.

Wiet kopen of zelf kweken?

Voor wiet voor medicinaal gebruik kun je op verschillende plekken terecht, waaronder de smartshop. Het is goed om met hen te overleggen waar je de wiet voor wilt gebruiken, ze kunnen je daar goed over adviseren.

Je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld wietzaadjes van Zamnesia om zelf aan het kweken te slaan. Zo heb je volledige controle over het proces, en hoef je minder vaak op stap als je een nieuwe voorraad wiet nodig hebt; die kweek je gewoon zelf. Het vereist wat tijd en aandacht, maar ben je een beetje handig met planten, dan gaat dit je ook zeker lukken.