industriedeur

Industriedeuren zijn een belangrijk onderdeel van bedrijfsgebouwen en worden vaak gebruikt voor toegangs- en beveiligingsdoeleinden. Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over industriedeuren.

1. Wat is het verschil tussen een overheaddeur en een sectionaaldeur? In de praktijk worden deze termen door elkaar heen gebruikt. Veelal worden hier deuren bedoeld die bestaan uit secties of panelen die naar boven weg rollen.

2. Kan een industriedeur op maat gemaakt worden? Ja, industriedeuren kunnen op maat worden gemaakt om te voldoen aan de specifieke vereisten van een bedrijfsgebouw. Dit omvat afmetingen, materialen, kleuren en functionaliteit.

3. Zijn industriedeuren veilig? Ja, industriedeuren zijn over het algemeen veilig en betrouwbaar. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen zware omstandigheden en voldoen aan verschillende veiligheidsvoorschriften. Denk aan onderloopbeveiliging, valbeveiliging et cetera.

4. Zijn industriedeuren energiezuinig? Moderne industriedeuren zijn ontworpen met energiezuinigheid in gedachten. Ze kunnen helpen om de temperatuur in een bedrijfsgebouw te regelen en de energiekosten te verlagen. Vooral sectionaaldeuren zijn goed geïsoleerd. Traditionele metalen schuif- of kanteldeuren or metalen rolluiken zijn dit meestal niet.

5. Kan ik een industriedeur zelf installeren? Hoewel sommige industriedeuren gemakkelijk zelf te installeren zijn, wordt het sterk aanbevolen om een professionele installateur in te schakelen. Dit kan ervoor zorgen dat de deur correct is geïnstalleerd en veilig wordt gebruikt. Een goede installatie zorgt ervoor dat u de deur op de lange termijn goed kunt gebruiken zonder problemen.

6. Hoe kan ik mijn industriedeur onderhouden? Regelmatig onderhoud van uw industriedeur is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze goed blijft werken. Dit omvat het controleren van de deur en de hardware op tekenen van slijtage en het smeren van de bewegende delen. Dit kunt u uiteraard zelf doen, maar nog beter is het om dit uit te laten voeren door specialistische personen, die ook eventuele mankementen kunnen opsporen en verdere problemen kunnen voorkomen.

Industriedeuren zijn een belangrijke investering voor elk bedrijfsgebouw. Door de juiste keuzes te maken en regelmatig onderhoud uit te voeren, kunt u ervoor zorgen dat uw industriedeur veilig en betrouwbaar blijft werken. Bent u op zoek naar nieuwe industriedeuren? Kijk eens naar de ruimtebesparende Compact industriedeur op www.rolflex.com.