Arbeids ongeschikt

Bij het vergelijken van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen let je niet alleen op de prijs maar ook op de voorwaarden. In dit artikel geven we je aan waar je op kunt letten bij het vergelijken van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken
Zowel de dekking als de voorwaarden van een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn belangrijk om te beslissen wat goed bij je past. Hieronder wordt van beide toegelicht wat de opties zijn

Arbeidsongeschiktheid dekking
Bepaal eerst voor hoe lang je een arbeidsongeschiktheidsverzekering wilt afsluiten. Voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering tot je 67tigste betaal je uiteraard meer dan voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering van 2 jaar. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen of je een beroepsarbeidsongeschiktheid wilt of passende arbeid. Bij passende arbeid kun je vervangend werk krijgen en dus sneller weer verdienen hierdoor is de premie ook lager. Tenslotte moet je een vorm kiezen die bij je past wil je graag alleen ongevallen verzekeren of juist voor alle risico’s gedekt zijn.

Aspecten die je zelf aan kunt passen
Als je hebt bepaald welke arbeidsongeschiktheidsverzekering het beste bij jou past zijn er nog verschillende zaken binnen de arbeidsongeschiktheidsverzekering die je zelf aan kunt passen.

* Het bedrag dat je verzekert. Over het algemeen geldt hoe hoger het bedrag is dat je wilt verzekeren hoe hoger de premie uitvalt. Het gaat hierbij om een jaarbedrag wat het eerste jaar maximaal 80 procent van je inkomen kan zijn.
* Het eigen risico oftewel de periode waarbij nog geen geld uitgekeerd wordt als je arbeidsongeschikt bent geworden. In deze periode zul je dus moeten leven van je eigen geld. Hoe langer de eigen risicoperiode hoe lager het premiebedrag.
* Het arbeidsongeschiktheidspercentage. Vanaf hoeveel procent arbeidsongeschikt wil je uitkering ontvangen met als maximale percentage 25 en minimale 80. Hoe hoger het percentage hoe lager de premie.
* Het kiezen van indexatie. Bij het kiezen voor indexatie vindt er jaarlijks een stijging plaats in het verzekerd bedrag. Hoe hoger de indexatie hoe hoger de premie.
* Het tarief dat je kiest. Bij een standaardtarief betaal je de gehele periode hetzelfde bedrag terwijl e bij een combinatietarief meer gaat betalen naarmate je ouder wordt.

Meer weten? Kijk eens op Yezzer.nl