Heb je altijd al een eigen huis in Spanje willen hebben? Bij het kopen van een huis in Spanje komt ook behoorlijk wat kijken. Het gaat namelijk om behoorlijk bedragen, waarbij misschien een groot gedeelte van het spaargeld of hypotheek aan te pas moet komen. In dit artikel geeft Villa daarom geeft Villa Nova Real Estate ook een aantal belangrijke tips voor het kopen van een huis in Spanje.

Koop via een Nederlandse makelaar

Om onduidelijkheden te voorkomen is het fijn om te kiezen voor een makelaar die dezelfde taal spreekt. Dit geeft hierdoor ook direct een veiliger gevoel, omdat er simpelweg geen misverstanden kunnen ontstaan door de taal. Heb je te maken met een makelaar die zelfs alleen spaans kan dan zal de kans op misverstanden alleen maar kunnen toenemen.

De huizenmarkt in Spanje

De huizenmarkt in Spanje gaat wat anders in zijn werk dan in Nederland. Als je in Nederland namelijk je huis wilt gaan verkopen doe je dit via een vaste makelaar. In Spanje gaat dit wat anders. Hier kan namelijk elke makelaar in de buurt de woning verkopen. Als je een woning gaat kopen is het dus vooral belangrijk om een goede band te hebben met makelaar, zodat je erop kunt vertrouwen dat hij een gepaste woning kan vinden die past bij je budget en wensen.

Omgeving in Spanje

Als je op zoek bent naar een woning in Spanje kijk dan ook goed naar de directe omgeving. De cultuur is namelijk anders dan hier in Nederland. Zo zijn de Spanjaarden al veel luidruchtiger dan wij Nederlanders. Wil je echt voor je rust naar Spanje? Zorg er dan voor dat je een vrijstaand huis koopt. Daarnaast is het ook belangrijk om de faciliteiten in de omgeving te verkennen. Ben je dicht in de buurt van een supermarkt, kun je makkelijk overal met het OV komen of moet je een auto hebben? Dit zijn zoal een aantal punten waar je op kunt letten bij het kopen van een huis in Spanje.