lifestyle

Een veel gehoorde uitspraak tegenwoordig is ik heb even tijd voor mezelf nodig om te bepalen welke kant ik op wil gaan, of iets in die trant. Mensen zijn kennelijk op zoek naar diepgang, betekenis of misschien wel simpelweg een “meer gelukkig gevoel”… Is daar niet ooit een liedje over geschreven?

Als het je niet bevalt

Heb je het niet naar je zin? In je werk, in je relatie, in je leven? Of bevalt het je niet zodra je in de spiegel kijkt? Doe er dan iets aan. Jij bepaalt jouw leven en mocht je het gevoel hebben dat andere mensen jouw leven bepalen, dan ben jij toch echt degene die daar iets aan zou moeten doen. Sterker nog, je bent de enige die daar iets aan kan doen. Want gelukkig worden of gelukkig zijn, dat moet vanuit jezelf komen. Uiteraard kan iemand anders bijdragen aan jouw geluk, maar het is aan jou om een lifestyle uit te kiezen die bij je past en die jou gelukkig maakt. Hoe je dat doet? Hieronder enkele tips en een paar trucs.

Jij bepaalt wie je bent

Iedere dag opnieuw heb je de keuze om te bepalen wie je bent. Ben je dat uitgebluste type dat met (on)frisse tegenzin in zijn/haar auto stapt om vervolgens via een vette file, aan te komen op je werk? Werk waar je niet blij of gemotiveerd van wordt. Maar ja, wat moet je. De rekeningen moeten immers worden betaald en die vaste baan biedt toch zekerheid. Maar nogmaals, jij bepaalt wie je bent. Kies ervoor om niet uitgeblust te zijn, maar stap energiek uit je bed. Maak deze keuze bewust. Stel een lekker en gezond ontbijt voor jezelf samen. Investeer die moeite in jezelf. Stap vervolgens met een ferme tred en een energieke mindset op je fiets of naar het station. Kijk om je heen, adem de buitenlucht in en kijk mensen in je omgeving aan. Niet te lang natuurlijk, dat wordt creepy, maar heb oog voor je omgeving en je medemens. Je zult je echt fijner voelen.

Jij bepaalt welk werk je doet

Is die baan echt zo vreselijk? Ga solliciteren naar een andere dan! Je bent geen boom. Dus als het je echt niet bevalt dan kun je stappen ondernemen om weg te gaan. In feite kun je iedere dag opnieuw beginnen. Met ieder aspect van je leven. En staar je niet blind op zogenaamde zekerheid. Want dát is een illusie. Vanaf je eerste dag op aarde heb je slechts één zekerheid en die is dat je de aarde ook weer verlaat.

Jij bepaalt hoe je er uitziet

Verreweg de meeste mensen hebben niet het lichaam waar ze van dromen en dat geeft helemaal niet. Je kunt er ook stralend uitzien als je te zwaar of te licht bent. Het gaat er om dat je je fijn voelt in en met je lijf. En ook dat is een keuze. Wil je een sixpack, een gespierde torso en mooi gevormde benen? Met fitness en bodybuilding kom je een heel eind. Natuurlijk niet binnen twee maanden en je zult je voedingsschema er op aan moeten passen. Maar als zo’n lichaam je wens is, kies er dan voor om die persoon te worden. Iedere dag weer. En als je alleen maar wilt afvallen, dan kun je er ieder moment voor kiezen niet toe te geven aan de verleiding om iets te eten/drinken waar je dik van wordt. Het zijn allemaal keuzes.

Welke lifestyle past bij jou

Ben je overtuigd dat jij kiest? Kies dan een lifestyle die bij je past. Bij je leeftijd, bij je persoonlijkheid en bij de fase in je leven. Staar je niet blind op de lifestyle van anderen en wees realistisch in wat haalbaar is. Als je een modaal inkomen hebt dan heeft het weinig zin om een jetset lifestyle te ambiëren. Maar ook met een modaal inkomen kun je jezelf een lifestyle aanmeten waarbij je zorgeloos kunt genieten. Alleen moet je ervoor kiezen dat je kunt genieten van andere dingen dan in je eigen vliegtuig de wereld rond reizen. Wederom een keuze dus.

Als je echt niet weet wat je kiezen moet

Heb je echt geen flauw idee wie je bent en wat je wilt? Tja, dan ligt voor jou dáár de uitdaging. Op zich ook prima. Er ligt een brede weg voor je open waarin je veel keuzes kunt maken. Begin gewoon met uit te sluiten wie je niet bent of wilt zijn. Zo wordt de weg naar jouw ultieme lifestyle iets minder onoverzichtelijk. En begin klein. Verdiep je bijvoorbeeld eerst in trendy mannenkapsels (of vrouwen kapsels als je denkt dat die je beter staan) en geef jezelf een hippe coupe. Maar begin ergens. Onderneem stappen om je draai te vinden. Je bent het waard om extra moeite ervoor te doen om gelukkig te zijn of te worden. Want als jij jezelf al niet de moeite waard vindt om een beetje je best te doen voor een fijnere toekomst, wie moet dat dan vinden? Kies er gewoon voor om het beste uit jezelf te halen en leef de lifestyle waar jij gelukkig van wordt!

 

Meer informatie over fitness en bodybuilding lees je op MNLK.nl