Zakelijke energie

Zakelijke elektriciteitstarieven zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften en het budget van elke afzonderlijke onderneming, wat betekent dat leveranciers alleen op maat gemaakte zakelijke elektriciteitstarieven aanbieden op basis van een beoordeling van uw onderneming en het energieverbruik.

 

Het kan echter geen kwaad om wat achtergrondonderzoek te doen, dus om u te helpen begrijpen hoe uw tarief zich verhoudt tot de rest van de markt, een vast tarief is dan ook het meest voorkomende tarief.

 

Vast tarief – Een vast tarief zakelijk elektriciteit stelt u in staat om vooraf eenheidstarieven af ​​te spreken met uw leverancier en deze tarieven te betalen gedurende de looptijd van het contract. Deze tarieven zijn meestal concurrerend, maar u moet altijd een zakelijke elektriciteitsvergelijking uitvoeren voordat u akkoord gaat met een deal, om ervoor te zorgen dat u elders geen betere tarieven kunt krijgen.

 

Welke kosten zorgen voor de uiteindelijke stroomprijs?

Er zijn allerlei kosten verbonden aan het verbruiken van stroom, echter zijn er 2 welke het totaal eigenlijk bijna 100% voor hun rekening nemen.

 

Eenheidskosten – De prijs die u betaalt voor elke eenheid elektriciteit (gemeten in kWh) die uw bedrijf gebruikt, deze zijn onderhandelbaar met de energie maatschappij op basis van uw afname.

Vaste kosten – Een dagelijkse vergoeding voor het onderhoud van het nationale net en de kosten voor het rechtstreeks transporteren van elektriciteit naar uw bedrijfspand, deze staan vast.

 

Dit zijn de twee belangrijkste kosten die de elektriciteitsrekening van uw bedrijf vormen, en dus het grootste verschil maken voor de prijs die u betaalt voor de elektriciteit die uw bedrijf gebruikt.

 

Maar hoe wordt u verondersteld te weten hoeveel u moet betalen aan vaste kosten en eenheidskosten, wanneer elk bedrijf op maat gemaakte prijzen wordt aangeboden bij het vergelijken van offertes?

 

U kunt zakelijke elektriciteitstarieven vergelijken en overschakelen naar een nieuwe overeenkomst in slechts vijf eenvoudige stappen:

 

Stap 1 – Benader leveranciers voor zakelijke offertes voor elektriciteit.

Stap 2 – Kies het tarief dat het beste bij u past.

Stap 3 – Vraag het nieuwe zakelijke elektriciteitscontract aan bij de nieuwe leverancier.

Stap 4 – Informeer uw vorige leverancier over de schakelaar.

Stap 5 – Wacht tot uw nieuwe zakelijke elektriciteitsvoorziening van kracht wordt.

Als uw overstap wordt afgewezen, kan dit om een ​​aantal redenen zijn, maar de meest voorkomende verklaring is dat u geld verschuldigd bent aan uw huidige leverancier. Als u wordt afgewezen, neemt u zo snel mogelijk contact op met uw leverancier om het probleem op te lossen.

 

Behalve zelfstandig contact op te nemen met diverse leveranciers kun je natuurlijk ook iemand dit voor je laten doen, het vergelijken van energie kosten kun je dan ook simpelweg doen op diverse websites.

 

Als alles goed verloopt, wordt de rest door de leveranciers zelf afgehandeld en hoeft u eigenlijk alleen maar de nieuwe partij op de hoogte te stellen en zult u geen onderbreking van uw aanbod moeten ervaren.

 

Tot nu toe, zo goed. Maar de enige manier waarop mensen denken er absoluut zeker van te zijn dat men de beste deal heeft,  is om dit proces bij elke leverancier te herhalen – dat eenvoudige proces in vijf stappen lijkt niet zo eenvoudig als u het tien of meer keer moet herhalen!

 

Zakelijke energie kun je dan ook het beste vergelijken op een site zoals Easyswitch.nl, de deskundige kennis van dit team van de commerciële energiemarkt betekent dat zij u kunnen adviseren welk tarief het beste past bij de behoeften van uw bedrijf, en zelfs kunnen helpen bij het overstapproces door alle informatie en documenten te verstrekken die u nodig hebt.

 

Hoe u de beste deal voor uw bedrijf krijgt

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat het goedkoopste elektriciteitstarief de beste deal is voor uw bedrijf, en hoewel het krijgen van een goedkopere deal ongetwijfeld uw topprioriteit is het blijven houden en het correct laten lopen van de overstap is nu eenmaal prioriteit.

 

Als u kiest voor het goedkoopste tarief, betekent dit dat u minder betaalt voor uw elektriciteit, maar als de leverancier die u kiest niet de beste oplossing is voor uw bedrijf, kunt u later problemen tegenkomen, wat kan leiden tot een storing in uw voorraad, of zelfs zien dat u meer betaalt dan u begroot.