Deskfinder

Volgens studies wil de moderne Nederlandse werknemer een flexibele werkregeling, maar slechts 6% van de job advertenties promoot deze actief.

Dit is niet verwonderlijk, maar het is enigszins ontmoedigend in een digitale economie die tal van hulpmiddelen en communicatiemethoden biedt die flexibele werktijden bevorderen. Mensen willen ook een beter evenwicht tussen werk en privéleven en als de bedrijven waarvoor ze werken dat niet kunnen of willen bieden, zullen ze snel ergens anders zoeken.

Waarom is het niet verrassend? Er is een aanzienlijke mate van geruststelling door precies te weten wanneer personeel elke dag aankomt en vertrekt, waardoor wrijving wordt verminderd en projecten binnen consistente tijdspaden kunnen worden gepland.

In het digitale tijdperk voelt de 9 tot 5 echter een beetje ouderwets en beperkend aan. Zoals eerder opgemerkt, hebben enorme verbeteringen in systemen- en cloudtechnologie talloze hulpmiddelen en communicatiemethoden voortgebracht die de meesten van ons in staat stellen om overal en altijd te werken, op voorwaarde dat we een internetverbinding hebben.

Er is geen ontkomen aan het feit dat flexibel werken niet voor elke branche of individu geschikt is, maar de voordelen ervan moeten volledig in overweging worden genomen.

Om u te helpen beslissen of flexibel werken geschikt is voor uw bedrijf hebben we hier een aantal leuke voorbeelden van de positieve effecten!

1. Personeelstevredenheid

Zoals eerder opgemerkt, willen moderne werknemers buiten het rijk van 9 tot 5 opereren. Ze willen een betere balans tussen werk en privé en de mogelijkheid om de uren te kiezen gedurende welke ze waarschijnlijk het meest productief zijn.

Het verzoek om flexibele werktijden wordt maar al te gemakkelijk afgewezen als een verzoek om minder te doen of minder tijd op kantoor door te brengen, maar in werkelijkheid is het gewoon een werknemer die meer voldoening uit zijn functie zoekt.

2. Lagere huurkosten

Denk aan een dure locatie zoals Amsterdam of Rotterdam, als je tegenwoordig een werkplek in Rotterdam zoekt kan je dit al snel duizend euro per maand kosten en dan heb je nog geen eens een fatsoenlijke ruimte te pakken. Door flexibel werken in te voeren bespaar je op de benodigde ruimte en meteen ook kosten.

3. Verminderde koolstofvoetafdruk

Het wordt nu eenmaal steeds belangrijker, het milieu. Met minder mensen die regelmatig naar kantoor reizen en veel minder apparatuur per dag wordt gebruikt, vermindert u snel uw afhankelijkheid van energie.

Dit biedt twee voordelen; ten eerste verlaagt u uw energierekeningen (soms aanzienlijk) en ten tweede wordt u een veel groener bedrijf. Door uw ecologische voetafdruk te verkleinen, zorgt u ervoor dat u uw steentje bijdraagt ​​aan het milieu, maar het kan ook een waardevol promotiemiddel zijn.

4. Mogelijkheid om te kiezen uit een bredere talentenpool

Als u minder nadruk legt op standaard werkuren, opent u uw wervingsdeuren voor een veel bredere talentenpool.

Als een bepaald project bijvoorbeeld een vaardigheid nodig heeft die je moeilijk bij jou op locatie kunt vinden wil dit niet zeggen dat het niet mogelijk is om dit op afstand in te huren. Het wil niet zeggen dat je je werknemers extra laat reizen maar laat ze lekker op locatie werken.

5. Verhoogde productiviteit

Mensen die flexibele uren werken, doen dit wanneer ze zich het meest productief voelen. Voor sommigen zal dat de vroeg in de ochtend zijn voordat de meeste mensen hun bed hebben verlaten. Voor anderen kan het ’s avonds laat zijn.

Wanneer mensen zich productief voelen, moeten ze zich gesteund voelen om verder te werken. Als ze gebonden zijn aan standaard werkuren, zullen ze dit veel minder waarschijnlijk doen, of – erger nog – de kaars aan beide uiteinden branden, dus langer werken dan strikt noodzakelijk is en de kwaliteit van hun werk zien lijden als gevolg .

6. Verbeterde product- en servicekwaliteit

Als werknemers mogen werken wanneer ze het meest productief zijn, moet de kwaliteit van hun output aanzienlijk verbeteren.

Er is niets erger dan gedwongen worden om aan iets te werken als je niet op je best bent, en uren besteed aan het werken aan projecten op halve kracht.

7. Beter teamwerk

Teams die op een flexibele werkbasis werken, werken vaker samen. Omdat ze allemaal volgens dezelfde flexibele regels werken, zullen ze het waarderen als ze elkaar kunnen assisteren.

Als iemand bijvoorbeeld een paar uur uit zijn ochtend moet nemen om een ​​belangrijke familiezaak te regelen, zullen de overblijvende teamleden de dit begrijpen en hulp bieden, omdat ze weten dat hetzelfde bij hun kan gebeuren.

Wil je hiermee geholpen worden of weten wat het jou gaat opbrengen/ kosten? Kijk eens op Deskfinder om een goede indruk te krijgen.