skatepark

In Breda word er einde van deze maand een nieuw skatepark geopend die ontworpen is door Nineyards. Nineyards is gespecialiseerd in het ontwerpen van skateparks waarvan het belang is om een plek te maken om jongeren bij elkaar te brengen. Hierna word voornamelijk gekeken naar de behoeften van de jongeren, maar ook zeker rekening gehouden met de omgeving.

Het skatepark word geopend door de wethouder van Breda en is het nieuwe centrum voor de jongere generatie van Breda om zo samen hun sport te beoefenen, maar ook een ontmoetingsplek voor hen allen.

Inrichting skatepark

Binnen het skatepark zullen er daarom ook verschillende tafels en banken geplaatst worden zodat jongeren daar bijeen kunnen komen. Daarnaast is er ook rekening gehouden met de nieuwe generatie skaters die nog de ervaring moeten gaan opbouwen. Er zijn wat kleinere parcours gemaakt die van beginniveau zijn zodat de nieuwe generatie daarop kan beginnen met oefenen, ,maar waar ook rekening is gehouden met de veiligheid. Ook zijn er genoeg banen voor de professionele skaters, zo zijn er meerdere half-pipen geplaatst en ook verschillende rails zodat zij hun nieuwe tricks kunnen uitoefenen en showen aan andere skaters.

Voornamelijk is het belangrijkste dat de jongeren samen kunnen skaten en dat ze bij elkaar komen om elkaar te helpen en van hun hobby / sport een goede dagelijkse bezigheid te maken.

Skateworkshop

Ook zullen er bij het skatepark verschillende skateworkshops worden gegeven door ervaren skaters. Dit om de jongeren te kunnen inspireren en ze te motiveren om het beste uit zichzelf te kunnen halen, de workshops worden in kleine groepjes van maximaal 10 jongeren gegeven zodat er zoveel mogelijk tijd en aandacht wordt gegeven, maar dat er ook goed op de skills gelet kan worden.

Wil je meer weten? Kijk dan eens op www.nine-yards.com