Ultimaker is één van de grote namen onder de fabrikanten van 3D printers. Dit merk is een belangrijke innovator gebleken als het gaat om wat er mogelijk is met een printer. Dat komt vooral door de keuzes die gemaakt zijn. Zo is kwaliteit bijvoorbeeld het belangrijkste uitgangspunt. Daarnaast is er veel aandacht voor een aantal kenmerken die het printen net even anders maken. Een goed voorbeeld daarvan is de mate van aandacht voor zelfbouw. Dit kan voor heel veel gebruikers belangrijke voordelen bieden. Al zijn er nog meer zaken die een goede rol hierin kunnen spelen.

Wat betekent zelf bouwen?
Wat betekent dat nu eigenlijk, zelf een 3D printer bouwen? Ultimaker heeft ervoor gekozen om printers alleen in onderdelen aan te bieden. Daardoor kan je de printer zelf in elkaar zetten. Het voordeel is dat je de onderdelen kan gebruiken die voor jou van belang zijn. Dit maakt het mogelijk om daardoor net wat meer personalisatie in het printproces aan te brengen. Met als gevolg dat je dus ook unieke items kan maken. Dat onderscheidende vermogen is wat de modellen van deze fabrikant zo aantrekkelijk maakt. Het is een groot voordeel voor de gebruikers van de printer.

Altijd toegang tot innovaties
Een ander pluspunt van het feit dat Ultimaker voor zelfbouw kiest, is dat het gemakkelijker wordt om mee te bewegen met de ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan innovaties. Doordat de printers volgens zelfbouw werken, is het goed mogelijk om de vernieuwingen zelf erop aan te brengen. Daarvoor hoef je dus niet iedere keer te investeren in een geheel nieuwe printer. Al deze zaken maken het wel een stuk gemakkelijker om goed bij te blijven. Dit is zowel zakelijk als hobbymatig daardoor wel een hele aantrekkelijke mogelijkheid. Alle reden om dit als een uitgangspunt bij je keuze te nemen.

Aanpassen aan het gebruik
Natuurlijk is ook het gebruik altijd een belangrijke factor. Ultimaker is de fabrikant die dit dan ook als uitgangspunt neemt. Door de mogelijkheid te bieden om de printer naar eigen inzicht te bouwen, heb je ook meer de mogelijkheid om er op een eigen manier mee om te gaan. Dat maakt het bovendien ook nog eens een stuk gemakkelijker om ermee te werken. Dit zijn allemaal belangrijke redenen om er uiteindelijk voor te kiezen om dit type printer te kopen. Er zijn