Werken voor Nederland - Rotterdam

Een geschikte baan vinden is soms een hele opgave. Maar werkenvoornederland is misschien wel wat voor jou. Het staat prachtig op je CV en je kunt een topbaan verwachten. Als je werkt voor de overheid werk je voor Nederland. Het is zeer dankbaar werk omdat je een steentje bijdraagt aan onze maatschappij. Werken voor Nederland is een breed begrip. Er zijn vele vakgebieden en vele vacatures beschikbaar als je gaat werken voor de overheid. Of je nou werkt bij de rijksoverheid in de logistiek, raad van cultuur of voor de rijkswaterstaat, alles is mogelijk. Werken bij de overheid is leerzaam, uitdagend en afwisselend. Het zijn banen waarbij inzet en motivatie erg belangrijk zijn. Een persoonlijke passie en expertise is ook onmisbaar. Met een liefde voor de samenleving is werken voor Nederland een aanrader.

Vakgebieden als je wilt werken voor Nederland

Financieel specialist – IRF inspecteur

Een uitdagende baan met een goed salaris, perfecte training en scholing en een hoge mate van verantwoordelijkheid. Je kunt als inspecteur rijksbegrotingen gaan controleren en zo inzien hoeveel ministers krijgen waar op prinsjesdag de rijksbegroting wordt aangekondigd. Ter voorbereiding worden in het voorjaar de werkzaamheden gestart door

Inspectie der Rijksfinanciën (IRF). De toezichthouder op begrotingen, voorbereiding, uitvoering en verantwoording. Er zijn vele medewerkers die werken aan de voorbereidingen op zes verschillende afdelingen met een of meerdere ministeries. Wordt inspecteur om toezicht te houden op uitvoering van de begrotingen. Het gaat om een jaarlijkse controle waar beleidsvoorstellen binnen stromen en worden gecontroleerd. Daarbij wordt er gediscussieerd omtrent de begrotingen maar ook advies gegeven aan ministers. Het voordeel is dat je niet verplicht een economische studie moet hebben afgerond maar ook met studies in andere richtingen hier terecht kunt.

Fiscalisten

Ben je een financieel talent? Dan is werken bij de belastingdienst wellicht iets voor jou. Het mooie is dat je meewerkt aan het fiscaal beleid voor Nederland. Werken voor Nederland bij de belastingdienst geeft je een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid. Je zorgt er kortweg voor dat mensen en ondernemingen voldoen aan hun belastingplichten. Kijk voor meer informatie financiële overheidsvacatures bij Vacature Rotterdam

ICT architect en infrastructuur specialisten

Talentvolle ICT-ers maken bij deze functie complexe infrastructurele landshappen voor Nederland, ook wel software architect of netwerk architect genoemd. Je zorgt ervoor dat je informatienetwerken beheerd en bewerkt bij de Rijksoverheid voor onder andere militaire missies, DigiD, of beheer van verkeersdrukte door middel van uitgebreide informatiesystemen.

Data analyse

Data analisten zijn de slimme koppen onder ons die criminaliteit en terrorisme op tijd kunnen opsporen, het ontdekken van belastingfraudeurs en cyberaanvallen tegen te gaan. Allemaal in dienst van de Rijksoverheid werk je voor onder andere ministerie van defensie en het Nederlands forensisch belastinginstituut. Een bijzondere afwisselende baan voor de echte ICT specialisten.

Juridische vakgebieden

Een bijzondere uitdagende baan op het gebied van onder andere asielprocedures, Nederlandse wetgeving, en beoordeling over fusies en overnames. Als jurist bij de rijksoverheid kom je niks te kort. Het gaat om zeer afwisselend Juridisch werk in een prettige werkomgeving met een prettige werksfeer. Er zijn meerdere trainee-ships te volgen om je de juiste skills aan te leren en je op te leiden tot een goede jurist aan de masteropleiding jurist aan de academie voor wetgeving. Een prachtige baan als je rechten hebt gestudeerd waar je op je werk te maken krijgt met veelzijdige kanten van het vakgebied.

Beleidsmedewerkers 

Mee bepalen met het beleid in Nederland. Een mooi beroep omdat er kan worden gewerkt aan bestaansrechten in ons land. Dit door onder andere het ministerie van sociale zaken. Denk aan regelingen voor pensioen en arbeid en integratie. Samen sterk staan voor de mensen die het moeilijk hebben in Nederland en met moeite werk kunnen vinden. Werken aan arbeid en integratie beleid geeft een mooie bijdrage aan de samenleving.

Inkopers

Ook dit zijn taken die bij de overheid en werken voor Nederland horen. Dit valt tot een veelzijdig begrip van inkopen bijvoorbeeld apparatuur voor ziekenhuizen, energieproducten als windmolens en alles wat nodig voor onze samenleving als ID kaarten, paspoorten, zorg pasjes, straten, wegen, sporen etc. Er wordt ongeveer 10 miljard aan goederen en diensten per jaar ingekocht bij de overheid. Aan jou een prachtige baan om een steentje bij te dragen bij middelen die ons bestaan vergemakkelijken. Ook inkopen voor ondernemingen en aansluiten bij duurzaamheid en innovatie staan centraal. Je beslist mee met inkoop voor bedrijfsvoeringselecties en contacten met leveranciers. Je bepaald samen welke producten en nodig zijn en waarop bespaard en bezuinigd kan worden. Je adviseert en geeft een persoonlijke richting aan inkoop en alles eromheen. Je analyseert de markt en doelstellingen om zo effectief mogelijk in te kunnen kopen. Je werkt met een match op expertise op inkoop als vakgebied. Inkopers worden gekoppeld aan de baan op hun karaktereigenschappen en persoonlijkheid omdat er ook een stukje originaliteit bij komt kijken.

Werken bij defensie als technisch adviseur

Voor de technische talenten is werken bij defensie een prachtige baan.

Je deelt je bijdrage aan wapensystemen en machines zoals gevechtsvoertuigen. Je stelt plannen op omtrent wapens en machines maar ook aan financiële eisen, voert onderzoek uit hebt analytisch inzicht en optimaliseert logistiek met technisch advies. Je weet om te gaan met mankementen en kan technisch gezien tot een oplossing komen, je onderhoud en optimaliseert wapensystemen en machines en controleert deze. Daarbij lever je zorg en technische ondersteuning aan uitbesteding projecten. Ook behandel je meldingen van voorraad controles. Kortom een zeer uitdagende baan met veel afwisseling waarin je jezelf volledig kunt uitdagen.

Vele mogelijkheden om te werken bij de overheid

Er zijn zoals boven beschreven vele mogelijkheden en vakgebieden om bij de overheid aan de slag te kunnen. Ieder met zijn eigen specialisme en expertise kan een baan vinden die bij hem/haar past. Van juridisch tot financieel specialist, werken bij de overheid is voor mensen die van alle markten thuis zijn. Bij de rijksoverheid kun je in heel Nederland terecht. Manpower heeft vele vacatures voor overheidsfuncties. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Manpower uitzendbureau die jou helpt bij het vinden van je droombaan.