Als je een eigen winkel hebt, zul je misschien wel constant op zoek zijn naar manieren om de klant beter van dienst te kunnen zijn en om de omzet daarmee te verhogen. Acties, spaarprogramma’s en kortingen, het kan allemaal. Maar wist je dat je met de winkelinrichting ook je omzet kan verhogen? Een nieuwe winkelinrichting en etalage kan een goede keuze zijn, omdat je hier na aan eenmalige investering lang plezier van kunt hebben. Bij promoties en kortingen is dit zeker niet het geval. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips hoe je meer omzet kunt genereren met de juiste winkelinrichting.

Indeling en routing

De indeling en de routing moeten zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld. Houd dus rekening met de bewegingsruimte, de gangpaden en eventuele pashokjes. Deze mogen niet te klein zijn, want mensen houden er nou eenmaal van om genoeg persoonlijke ruimte te hebben. Ook moet er voldoende ruimte zijn om comfortabel in de rij voor de kassa te kunnen staan. De overige ruimte kun je gebruiken voor het plaatsen van je producten. Houd er hierbij rekening mee dat mensen vaak langs de buitenkant van de winkel lopen, te beginnen met de rechterkant.

Categorieën

Om de klant te helpen bij wat hij of zij zoekt, kun je je producten het beste plaatsen in categorieën. Dit maakt het zoeken makkelijker en dat kan de omzet verhogen. Met de juiste instore marketing kun je je klanten helpen om de juiste categorie te vinden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door mooie displays, vloermatten en schermen. Dit geeft meer sfeer aan je winkel én zorgt ervoor dat de klant de juiste producten kan vinden.

Geuren, smaken en geluiden

Met je winkelinrichting kun je klanten niet alleen aansporen tot aankoop met hun zicht, maar ook met geuren, smaken en geluiden kun je dit doen. Zet bijvoorbeeld een heerlijk geurende bos bloemen neer, bied een lekker kopje thee aan en zet gezellige, zachte muziek op. Dit hoeft echt allemaal niet overdreven te worden, maar het kan wel helpen bij het verhogen van je omzet. Als de klant zich welkom voelt in je winkel, zal hij of zij hier meer tijd doorbrengen en waarschijnlijk ook meer uitgeven.

Juiste verlichting

Verlichting kan de manier waarop klanten je assortiment beleven sterk beïnvloeden. Daarom is het slim om hier een professional voor in te schakelen. Natuurlijk wil je dat de klant je producten goed kan zien, maar ook dat er een gezellige sfeer hangt. En door middel van de juiste verlichting kun je dit bereiken.