Misschien zet je regelmatig een raampje open omdat je weet dat het belangrijk is. En dat is helemaal waar! Het is niet alleen belangrijk om regelmatig je huis te luchten, maar ook om je woning continu te ventileren. Als je je huis ventileert, betekent dat dat er oude lucht naar buiten gaat en nieuwe, frisse lucht je huis binnenkomt. Luchten op zijn tijd is belangrijk, maar ventileren is dat zeker ook. Zorg er dus voor dat er altijd ventilatieroosters open staan die zorgen voor een zwakke luchtstroom in huis. Vooral na het koken, slapen en douchen is het belangrijk om extra goed te ventileren. Zo houd je de lucht in je huis gezond. Maar waarom is het nog meer belangrijk om je huis goed te ventileren? In deze blog zetten we een aantal redenen voor je op een rijtje. Zo zul jij het ook nooit meer vergeten om je huis goed te ventileren! En vind jij het vervelend om de ramen en deuren open te zetten omdat je bang bent voor insecten? Dan kun je er gewoon voor kiezen om horren voor je ramen en deuren te plaatsen.

Geen schimmel en vocht in huis

In een huis wordt er veel vocht geproduceerd. Door de bewoners, de huisdieren, de planten, het fornuis en de douche. Vooral in de keuken en de badkamer ontstaat er dus veel vocht. En door dat vocht kan er schimmel ontstaan aan de wanden en aan het plafond. Schimmels zien er niet alleen vies uit, maar ze kunnen ook nog eens gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat schimmels geen kans krijgen. En dat doe je door goed te ventileren.

Geen lichamelijke klachten

Zit je ook wel eens op kantoor of op school met alle ramen dicht? Op een gegeven moment kan het zijn dat je hoofdpijn krijgt en dat het muf wordt in de ruimte. Door goed te ventileren voorkom je dat. Ook andere lichamelijke klachten, ziektes en allergieën kunnen worden voorkomen door goed te ventileren. Een goede luchtkwaliteit in huis is nou eenmaal heel belangrijk. Het neerzetten van luchtzuiverende planten kan ook helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Geen vervelende geurtjes

Het is heel vervelend om vieze geurtjes in huis te hebben. Het is voor jezelf niet fijn, maar ook niet als je visite over de vloer krijgt. Tijdens het koken kunnen er geurtjes ontstaan die je liever niet in huis wil hebben. Lucht het huis daarom extra goed na het koken.

Geen schadelijke stoffen

Tot slot kan het goed ventileren van je woning je helpen om schadelijke stoffen uit je huis te verjagen. Je kunt bijvoorbeeld een koolmonoxidevergiftiging niet altijd voorkomen, maar je kunt de kans wel kleiner maken.