Je woonkamer is dé plek om even lekker tot rust te komen na een lange werkdag ,maar ook een plek om een gezellige avond te hebben met je vrienden. Een plek waar je je echt thuis moet voelen dus. Wij geven je een aantal tips om jouw perfecte woonkamer te creëren!

 

Zorg voor een goede basis

Een woonkamer bestaat grotendeels uit interieur zoals stoelen, banken en tafels. Voordat je begint met het uitzoeken van je interieur is het verstandig veel inspiratie op te doen, er zijn immers veel mogelijkheden en kiezen is niet altijd makkelijk. Daarom is het handig magazines en websites uit te pluizen naar jouw favoriete stijl en alles wat je aanspreekt te verzamelen, om hier aan het einde een beslissing uit te maken. Dit verzamelen kan zowel in een leuk plakboek als online via sites als Pinterest. Zorg ervoor dat je begint met de grote meubels om de basis te bepalen. Begin met het neerzetten van de meubels, hierdoor creëer je een duidelijk overzicht en hoeft het later alleen nog aangevuld te worden. Bepaal waar jij de aandacht naar wil trekken, zoals een designlamp, toffe velours bank of een kleurrijk schilderij. Dit helpt je bij het inrichten van de rest van de ruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul het aan

Wanneer de basis staat ga je verder met het creëren van je eigen stijl. Voeg leuke accessoires zoals kaarsen, vazen en schilderijen toe. Maak daarnaast gebruik van persoonlijke tinten in het interieur, bijvoorbeeld foto’s van je gezin of herinneringen aan dierbaren. Door deze items met emotionele waarde zorg je ervoor dat het altijd voor een bijzonder gevoel blijft zorgen!

 

Maak het af

Om meer sfeer toe te voegen aan je interieur mag raamdecoratie uiteraard niet ontbreken. Eén van de mogelijkheden wat betreft raambekleding zijn shutters. Shutters zijn een perfecte optie in een landelijk of Scandinavisch interieur. Daarnaast is een overgordijn een ontzettend populaire optie. Ze zijn sfeervol en makkelijk te combineren met andere raamdecoratie.

 

Wanneer je je woonkamer gaat inrichten, zorg dan voor een goede basis wat betreft meubels, vul dit aan met leuke en persoonlijke accessoires en maak het af met de juiste raamdecoratie!