Het web en de magazines staan vol met allerlei soorten woonstijlen. Van stoere industriële stijlen, tot meer romantische en landelijke stijlen. Op die manier is er voor ieder wat wils. Iets wat altijd tijdloos populair blijft, is een modern interieur. In dit artikel geven we je een aantal goede tips om een mooi en modern interieur te creëren.

Vloerkeuze

De keuze voor een vloer is de basis voor een modern interieur. We kunnen ons echter goed voorstellen dat je niet altijd in de positie bent om deze volledig te veranderen. Wanneer je dat wel bent, is een epoxyvloer een echte aanrader. Dit is een strakke en stijlvolle vloer die tevens verschillende voordelen met zich meebrengt. Zo is de vloer goed te onderhouden en in allerlei denkbare kleuren en afwerkingen mogelijk.

Op deze manier ontwikkel je een modern interieur dat ook nog eens volledig persoonlijk is.

Meubels

Wanneer je zoekt op moderne meubels, komen er allerlei dingen naar voren. Soms zie je echter door de bomen het bos niet meer of weet je niet goed wat er nu precies bij jouw moderne woonstijl past.

Voor een modern interieur zijn er in ieder geval een aantal basis meubels. Zo komen hoekbanken goed tot zijn recht. Deze heb je echter ook in landelijke varianten. Een moderne hoekbank is strak, heeft rechthoekige vormen en heeft ruimtelijke poten. Ruimtelijke poten zorgen ervoor dat je onder de bank door kunt kijken en creëert zo een moderne en strakke uitstraling.

Accessoires

Als finishing touch helpen we je ook graag op weg op het gebied van accessoires. Welke accessoires maken een interieur nu precies modern? In dit geval moet je het zoeken in de wat strakkere en meer basic accessoires.

Ben je bekend met de Scandinavische woonstijl? Dit komt qua accessoires vaak overeen met de moderne. Zwart/wit, ruimtelijk en basic kun je terug laten komen in schilderijen, beeldjes en verlichting en kaarsen.

Jouw eigen moderne woonstijl

En zo kun je jouw eigen moderne woonstijl creëren. Pak je het groots aan met een hele nieuwe vloer, voer je veranderingen door in meubels of is er alleen een kers op de taart nodig met wat stijlvolle accessoires? Veel succes!