Quickrack 5 tips om ruimte te besparen in een kleine woning of ruimte

Het kan frustrerend zijn om in een klein huis te wonen. Misschien heb je nét niet genoeg ruimte voor dat ene meubelstuk of ziet alles er opgepropt en rommelig uit. Misschien heb je wel een hele kleine keuken of past er niet heel veel meer dan een bed in je slaapkamer. Herkenbaar? Lees dan de volgende vijf tips om ruimte te besparen.

 

  1. Gebruik de hoogte

 

Het is vaak heel prettig om in kleine ruimtes de hoogte te gebruiken. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan planken aan de muur. Daar kun je bijvoorbeeld parfum of haarproducten zetten, wat weer een heel kastje scheelt. Daarnaast kun je bijvoorbeeld een hoogslaper gebruiken, aangezien dat aanzienlijk veel ruimte bespaart. Bij meubels als een hoogslaper zit er vaak een bureau onder of is er kastruimte voor kleding.

 

  1. ‘Lichte’ meubelstukken

 

Plaats geen massieve, zware meubelstukken in je woning. Kies in plaats van een massief houten, gesloten kast voor een open opslag stelling. Meubelstukken als die ogen een stuk minder zwaar waardoor het lijkt alsof je meer ruimte hebt. Zulke opslagrekken zijn bovendien erg handig omdat je er veel in kwijt kunt.

 

  1. Lichte kleuren

 

Dit is niet per se ruimtebesparend, maar het lijkt haast wel zo. Door lichte kleuren te gebruiken in je interieur lijkt de ruimte veel groter en opener. Houd de muren dus bijvoorbeeld wit of gebroken wit en kies voor wit hout in plaats van (donker)bruin.

 

  1. Houd alles opgeruimd

 

Het klinkt vanzelfsprekend, maar rommel zorgt ervoor dat alles nog kleiner en krapper lijkt. Houd alles op zijn plek en zorg ervoor dat ook bijvoorbeeld alle kasten en tafeltjes netjes zijn. Verzin leuke oplossingen voor spullen die los door het huis slingeren. Plaats daarvoor bijvoorbeeld een mand onder het bed of een bak boven op een kast. Je zult snel merken dat het een hoop ruimte scheelt als alles is opgeruimd.

 

  1. Maak meubilair op maat

 

Kost het je moeite om alle apparaten en meubelstukken in de keuken te plaatsen, of past je bed nét niet in de breedte van de kamer? Maak het meubilair op maat. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook laten doen. Zo kun je het bed precies zo breed maken dat het wel past, of kun je net die kast kwijt naast het aanrecht.