Vloeren zijn er in allerlei kleuren en materialen. Toch blijft een houten vloer het mooist. Alleen het vergt wel werk. Je moet de vloer goed schoonmaken om krassen te voorkomen. Natuurlijk moet je ook voorzichtig zijn met de meubels die je plaatst en welke interieurstijl je wilt. Je wilt natuurlijk nog lang genieten van je vloer.

 

Vuil voorkomen

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Met de aanschaf van een goede schoonloopmat voorkom je dat er vuil binnenkomt. Een schoonloopmat houdt het vuil namelijk goed vast. Plaats dan een mat bij alle deuren die naar buiten gaan. Dan wordt het meeste vuil al tegengehouden.

 

Het schoonmaken

Verder kun je niet helemaal voorkomen dat er vuil binnenkomt. Er wordt dus geadviseerd om dagelijks te stofzuigen. Verder kan je ook gebruik maken van een stofdoek, je maakt dan de vloer schoon in een wisser beweging. Zo krijgt het vuil geen kans om de vloer te beschadigen.

 

Het onderhouden

Naast het schoonmaken zorg je er ook voor dat de vloer goed onderhouden wordt. Dat doe je meerdere malen per jaar. Je moet gebruik maken van onderhoudsolie, dat moet minimaal 2 keer per jaar gebeuren. Je boent de olie met pads in de vloer. Als je geen pads hebt dan kan je ook gewoon gebruik maken van een katoenen doek. Uiteindelijk dep je daar de overtollige olieresten ook mee af. Nadat de olie is aangebracht, moet de vloer 4 uur drogen. Na die 4 uur mag je de eerste 24 uur de vloer alleen met sokken betreden. Gelukkig dat het maar een aantal keer per jaar moet worden gedaan.

 

De meubels

Sommige meubels worden vaak verplaatst, bijvoorbeeld stoelen of tafels. Doordat ze vaak worden verplaatst kunnen er krassen op de vloer komen. De meest gekozen oplossing is om viltjes onder de meubels te plaatsen. Maar viltjes slijten vaak snel. Daarom kan je beter kiezen voor meubelwielen. Met wielen eronder kunnen de meubels makkelijk zonder beschadiging verplaatst worden. Zorg er dan wel voor dat je de wielen met het juiste materiaal en draagkracht kiest.