Soms is het als ondernemer noodzakelijk om een incassobureau in te schakelen, vaak krijgen ondernemers te maken met wanbetalers en op een gegeven moment kun je bijna niet anders dan hulp inschakelen. Het is wel belangrijk om een betrouwbaar incassobureau in te schakelen, je hoort regelmatig verhalen over mensen die dachten hun openstaande facturen betaald te krijgen en uiteindelijk door de rekeningen van een incassobureau nog meer geld kwijt waren. Er zijn een aantal kenmerken waar je een betrouwbaar incassobureau aan kunt herkennen, in dit artikel vind je welke dat zijn.

Ze beschikken over een derdenrekening

Een derdenrekening is een rekening waar de debiteuren hun openstaande facturen naar toe moeten overmaken. Dit is dus een aparte rekening waarbij een eventueel faillissement van het incassobureau niets van af mag worden gehaald om in het bedrijf te stoppen, het geld dat je dus nog moet ontvangen van de debiteur staat daar veilig op. Een goed en betrouwbaar incassobureau maakt altijd gebruik van een derdenrekening en geven dit ook duidelijk aan, kijk dus altijd of dit het geval is. Rechtnet is zo’n bedrijf, het is een advocaten & incassobureau in Den bosch die ook kunnen helpen bij zaken zoals loonvordering.

Ze hebben een keurmerk

Er zijn in Nederland meerdere keurmerken waar incassobureaus zich bij aan kunnen sluiten, bijvoorbeeld de vereniging van Incasso- en procesadvocaten (VIA) en De Nederlandse Vereniging van gecertificeerde Incasso-Ondernemingen (NVIO). Zo’n keurmerk geeft aan dat het bedrijf daar lid van is en dat ze verplicht zijn om de door de vereniging gestelde regels te volgen.

Het bedrijf is duidelijk en goed bereikbaar

Het moet duidelijk zijn waar het bedrijf je allemaal bij kan helpen, er zit een verschil tussen een normaal incassobureau en een deurwaarder en veel mensen denken dat beide soorten dezelfde rechten hebben. Waar incassobureaus doorgaans op basis van een minnelijke schikking werken, kunnen deurwaarders door hun juridisch gezag betalingen afdwingen. Verder is het ook belangrijk dat het incassobureau transparant is en je inzicht kan geven in je dossier, om dit goed te doen wordt er veel gewerkt met een online systeem waar de voortgang in bewaakt wordt. Goede incassobureaus zijn veel en snel bereikbaar, als een incassobureau enkele uren per dag te bereiken is en ze werken via een mobiel nummer dat is dat al een indicatie dat het bedrijf niet helemaal pluis is.