Ladenkast

De meeste buffetkasten hebben voldoende ruimte om je spullen in op te bergen. De hedendaagse, landelijke buffetkast wordt gebruikt voor serviesgoed en glaswerk. Het is fijn wanneer je servies en glazen, die je niet dagelijks gebruikt, in een aparte kast op kunt bergen. Er zijn buffetkasten die voorzien zijn van slechts één deur, maar ook zijn er kasten die twee deuren tot hun beschikking hebben. Op legplanken kun je op simpele wijze je serviesgoed uitstallen. Kies je voor een kast met glazen deurtjes dan komt je servies mooi tot zijn recht. In een landelijke buffetkast kan op een praktische manier alles stofvrij worden opgeborgen.

Landelijk interieur

Je hebt gekozen voor een echt, landelijk interieur. Deze stijl zie je bij 75% van de de Nederlandse bevolking. De landelijke stijl staat voor warmte en sfeer. Kenmerkend voor deze stijl is de rustige, rustieke sfeer. Veel mensen spreekt een landelijke inrichting aan. Basiskleuren zijn wit, bruin, taupé en diverse grijstinten. Een stijl die te maken kan hebben met het verleden, en heden ten dage zijn kenmerken in veel interieurs laat zien. Balken mogen zichtbaar zijn en natuurlijke materialen als linnen, wol en katoen horen er helemaal bij. Brede, houten planken op de vloer, maar ook plavuizen wordt veel gezien in de landelijke sfeer. De muren zijn wit of grijs en bewerkt met kalkverf. Woonaccessoires zijn doorleefde objecten die je kunt scoren in tweedehands, vintage winkels of gewoon bij de kringloopwinkel.
In een landelijk interieur mag een kachel niet ontbreken. Gezelligheid staat voor op. De landelijke buffetkast is helemaal op zijn plek in deze woonomgeving.

De landelijke keuken

Een landelijke buffetkast past prima in een landelijke keuken. Maar wat is precies een landelijke keuken? Denk vooral aan het gebruik van verschillende soorten hout die terugkomen. Niet alleen op de kastjes, maar ook op de tafel. Vaak wordt een landelijke stijl gezien als klassiek, terwijl dit niet altijd zo hoeft te zijn. Een landelijke keuken kan juist een klassieke en moderne invulling met elkaar combineren. Ook een buffetkast past daarbij goed in de keuken. In vroeger tijdens werden dit soort kasten in de keuken gezet om het seviesgoed in op te bergen, maar ook om het aan eventuele gasten te tonen. Kortom: een sfeervolle kast waar serviesgoed en kookboeken prima in passen. Bovendien is het een praktische oplossing, zeker als je keuken wat groter is. Met een landelijke buffetkast heb je weer extra ruimte om spullen in op te bergen.

 

Landelijke buffetkast voor al je accessoires

Ben je echt een fan van een landelijke stijl en koop je nog weel eens een mooi accessoire? De buffetkast kan in je living ook dienstdoen als kast, waar je al je mooie accessoires in plaatst. Een doorleefde vaas, of een heel oud serviesje van je oma, een aantal oude koekblikken, vul het zelf maar. Alles met een landelijk karakter kan in de buffetkast met glazen deurtjes worden geplaatst. Je kunt op deze manier genieten van al je dierbare spullen en ze blijven stofvrij.

 

Inspiratie

De juiste inspiratie voor de inrichting van je keuken of woning met een landelijke buffetkast kan even op zich laten wachten. Probeer je daarom alvast wat in te lezen. Niet alleen door websites of styling gidsen te raadplegen, maar ook door eens een kijkje in winkels te nemen. Je hoeft natuurlijk niet per se wat te kopen. Nog een tip: bekijk ook eens een kringloopwinkel of antiekzaak. Vaak vind je hier hele elegante modellen voor een zeer lage prijs. Lager dan dat je ervoor in de meubelwinkel zou moeten betalen. Doorgaans is het wel aan te raden om de kast een likje verf te geven, af te lakken of om goed schoon te maken.