wat doe je met je oude auto

Er komt een dag dat je oude bolide de deur uit moet. Misschien ben je betrokken geraakt bij een ongeval en is je auto total loss of misschien heb je een nieuwe elektrische auto aangeschaft, waardoor je zo snel mogelijk van je oude auto af wilt. Je probeerde al om je auto te verkopen via een van de online marktplaatsen, maar helaas had je geen succes. Vrijwel niemand had interesse en als er eindelijk iemand kwam kijken, bleek dat er teveel mankementen waren om de auto met winst te kunnen verkopen. Inmiddels begin je je af te vragen wat je met je oude auto moet doen. De autosloperij biedt uitkomst. Ook auto’s die total loss zijn en veel mankementen hebben worden ingekocht.

In dit artikel lees je meer over het verkopen van je sloopauto.

Wat doet een autosloperij

Een autosloperij is een autobedrijf waar oude auto’s worden gedemonteerd en gerecycled. Oude en kapotte auto’s worden ingekocht, uit elkaar gehaald en de bruikbare materialen worden opnieuw verhandeld of gerecycled, zodat ze gebruikt kunnen worden in nieuwe producten. Omdat de medewerkers van de autosloperij een auto toch uit elkaar halen, is het niet erg als jou auto iets mankeert. Als de motor of versnellingsbak kapot is, zijn er namelijk nog steeds bruikbare onderdelen in het voertuig aanwezig, denk bijvoorbeeld aan de banden, de velgen, de raammechanismes en het interieur. Een autosloperij maakt winst door de bruikbare onderdelen te verkopen als tweedehands auto onderdelen.

Auto naar de sloop brengen

Een auto naar de sloop brengen is  tegenwoordig erg gemakkelijk. In Nederland zijn een paar honderd autosloperijen actief die allemaal graag jouw auto willen overnemen. Omdat er concurrentie is, krijg je vaak een (kleine) vergoeding voor je voertuig. De vergoeding varieert van enkele tientjes tot een paar honderd euro. Ter plekke ontvang je van het bedrijf een vrijwaringsbewijs, zodat je de verzekering stop kunt zetten. De wegenbelasting stopt automatisch als de auto gevrijwaard is.

Help! Mijn voertuig is kapot

Is je voertuig kapot gegaan, is de apk verlopen en kan deze niet langer de weg op? Dan kun je de auto niet zelf naar de sloperij toe brengen. In zo’n geval kun je een autosloperij met een ophaalservice benaderen. Ze kunnen jouw auto op een gewenste locatie ophalen. Je hoeft dus zelf niet aan gang met een aanhanger!