schadeauto verkopen

Als je ooit in een situatie bent beland dat je een auto wilt verkopen welke niet meer draait, dan weet je dat er nog maar een paar echte opties overblijven. Het verkopen van een sloopauto is niet gemakkelijk en de prijzen kunnen enorm variëren, afhankelijk van welke sloop je vind en hoe volhardend je bent. Zelfs als het je lukt om je auto te verkopen, is één ding zeker: je kunt niet zoveel geld verdienen als wanneer de auto in uitstekende conditie was. Welke methode je ook kiest, zorg ervoor dat je eerlijk bent over wat er precies mis is met de auto. Wat voor opties heb je dan eigenlijk nog?

De meest eenvoudige optie bij het verkopen van een auto is om een ​​advertentie in de krant of online te plaatsen om aan te bieden de auto te verkopen voor onderdelen. Je zult verrast zijn door de interesse die dit genereert echter krijg je vaak hele lage aanbiedingen en komt er nog eens bij kijken dat je uiteindelijk toch met een hele hoop onderdelen blijft zitten en het hele verkoop proces bijzonder langzaam zal verlopen. Behalve dit weet je natuurlijk niet wie er allemaal op de advertentie zullen reageren en wie er bij je langs komt. Wil je sloopauto verkopen dan zijn er natuurlijk specialisten in dit gat gedoken, wij hebben bijvoorbeeld OSW gevonden welke gespecialiseerd is in sloopauto’s en 2de hands auto.

Een tweede optie is om de auto mogelijk te repareren. Je zult misschien merken dat de kosten om het voertuig te repareren vaak het extraatje wat je voor de auto zult krijgen niet de moeite waard is. Mits je zelf niet ontzettend handig bent in het herstellen van schade auto’s of “een mannetje” kent is dit vaak geen optie (anders las je dit bericht ook niet).

Een schadeauto verkopen kun je natuurlijk ook via diverse gerenommeerde bedrijven doen, als je toch om de sloop heen wenst is dit een goede optie en vaak komt men ook nog de auto bij je ophalen. Als je gebruik maakt van dit soort services heb je eigenlijk nergens meer omkijken naar en krijg je toch nog een redelijke prijs voor je auto.

Je kunt natuurlijk je auto letterlijk naar de sloop brengen, hier gaat ook waarschijnlijk deze sloop aan de slag om de gehele auto uit elkaar te halen en in losse onderdelen te verkopen, maar nog steeds zijn deze bedrijven niet gespecialiseerd in auto’s. Als je je auto verkoopt aan een bedrijf zonder specialisme is de kans dat je daadwerkelijk nog een beetje geld terug krijg voor je auto minimaal.

Je kunt nog een praatje gaan maken met je plaatselijke autohandelaar. Sommige dealers zullen een auto kopen die wat reparaties nodig heeft als ze denken dat ze het kunnen repareren en het kunnen omdraaien in een mooie winst. Oudere voertuigen zijn minder geneigd om in aanmerking te komen voor dit type verkoop. Je zult ondervinden dat een schadeauto verkopen tegenwoordig wat lastiger wordt als je voor deze manier kiest. Het aantal auto garages welke op deze manier nog zaken doen neemt af. Het zal wel even zoeken zijn maar misschien kun je er nog wel een gevonden krijgen. Ook kan het nog eens voorkomen dat jij een auto rijd waarvan de onderdelen juist niet zo gewild zijn of er juist al te veel van op de markt zijn bij jou in de buurt, het is te doen maar geen makkelijke opgave.

Een ander idee (mits je een beetje handig bent) is om het voertuig zelf uit elkaar te halen, alle functionerende onderdelen kun je verwijderen en zelf los aanbieden op het internet, dit is gegarandeerd de manier om het meeste geld over te houden aan jou sloop of schade auto maar dan moet het maar net zo zijn dat je dit zelf kunt doen!

Het vereist veel inspanningen en een plaats om de auto en alle losse onderdelen op te bergen.

Als laatste willen we je nog wat advies geven in 2 schade gevallen, de motor en versnellingsbak.

Als de auto recente symptomen van een kapotte motor vertoont of zelfs al gestoven is toen je zojuist op weg was naar huis na een dag hard werken, het is meestal geen goed idee om te proberen het probleem op te lossen. De kosten van de reparatie van niet-lopende auto’s wegen meestal veel zwaarder dan wat de auto eigenlijk waard is. Zelfs gebruikte onderdelen verkopen van dit soort auto’s kan meer kosten (minder opbrengen) dan je denkt.

Grote problemen zoals een vast gelopen versnellingsbak of een in vast gelopen motor zijn ernstige veiligheidsrisico’s die met de grootste zorg moeten worden aangepakt. Het kan zelfs de bestuurder en / of de passagiers in gevaar brengen als de reparaties niet correct worden uitgevoerd. Dus in plaats van je auto te repareren met mechanische problemen, moet je hem eigenlijk wel verkopen.

Aan jou volledig de keuze over welke manier je zult gebruiken om jou schadeauto te verkopen of te repareren, wij weten het echter wel. Niet te veel tijd aan besteden en houd je veiligheid in het achterhoofd!