Om te begrijpen wat een slotenmaker is en wat ze doen en hoe hun kennis goed gebruikt kan worden, is het belangrijk om eerst en vooral belangrijk om te weten dat de essentials van een slotenmaker zijn tools zijn. Slotenmakerij is de wetenschap en kunst van het creëren en op een bepaalde manier ook het overtreffen van sloten. Het werk van een slotenmaker vereist veel vaardigheden en kennis van de tools om een taak die voorhanden ligt tot een goed einde te brengen. Traditionele slotenmakerij is een combinatie van andere vaardigheden zoals metaalbewerking, sloten open picken, houtbewerking en een aantal andere kleine handwerk beroepen. Toen slotenmakerij een echt beroep werd, was het veel moeilijker toen dan nu, aangezien de tools die ze toen hadden extreem slecht waren in vergelijking met de tools die ze vandaag de dag gebruiken.

 

Meestal, om een slot te herstellen, moeten slotenmakers gewoon delen van het slot vervangen met vergelijkbare of dezelfde delen. De aanmaak van sleutels om verloren sleutels voor huizen en auto’s te vervangen is één van de meest voorkomende jobs die slotenmakers moeten uitvoeren, verschillende slotenmakers bieden ook diensten aan zoals het starten van auto’s en sleutel vervanging, zowel gewone als transponders, alsook het upgraden van de thuis beveiliging met alles van gewone sloten tot volledige hoogtechnologische beveiligingssystemen.

 

Er zijn verschillende oudere tools die lichtjes aangepast werden, maar nog steeds vandaag gebruikt worden in de slotenmakers industrie om hun jobs uit te voeren. Het gebruik van deze tools is vooral gefocust op het openen van sloten. Deze tools bestaan meestal uit manuele picks, druksleutels, sleuteldraaiers en hefboom picks. Professionele slotenmakers gebruiken ook tools om het slot kapot te maken als er geen andere manier is om het te openen, zoals speciale cilinder krakers en klokken. Sommige andere speciale tools om rekening meet e houden zijn slijpers, snijbramen, freesmachines die stukjes en schijven doorslijpen, alsook een manueel pickpistool.

 

Net zoals er verschillende soorten sloten en manieren om sloten te openen zijn, zijn er ook verschillende soorten en types tools die gebruikt kunnen worden om sloten te openen. Elke slotenmaker heeft meestal zijn eigen technieken om sloten te openen, waarvan ze de techniek volledig onder de knie hebben.

 

Over het algemeen bieden slotenmakers vandaag de dag een mobiele dienst aan, wat wil zeggen dat ze naar jou zullen rijden om de job die jij nodig hebt uit te voeren. Vaak heeft het te maken met mensen die zelf uit hun auto proberen geraken door middel van slotenmakerij.