(geenredactie.nl)-hoe-de-nike-air-max-270-tot-stand-kwam

In 2018 lanceerde Nike weer een nieuw sneakermodel. Het model kreeg een 32 mm hoge Air Unit, en een zichtbaarheid van 270 graden. De schoen met de naam Nike Air Max 270 behoort tot één van de meest geliefde sneakers uit de Air Max collectie. Twinning is winning, want de schoen is er voor de hele familie.

Inspiratie van de Nike Air Max 270

De Air Unit is een uniek kenmerk van de Air Max lijn van Nike. Bij iedere sneaker uit de collectie zien we het terug, maar de Air Unit van de Nike Air Max 270 heeft een bijzonder verhaal. De inspiratie voor dit model werd gehaald uit voorgaande modellen die al bijna de 30 jaar aantikken. De zool heeft namelijk net als de Air Max 180 een vrij liggende Air Unit. Dat betekent dat het met luchtgevulde gedeelte niet is omhuld met foam.

Ook zijn er kenmerken van de Nike Air Max 93 in de nieuwe 270 terug te vinden. Het Nike model uit 1993 had ook een zichtbare Air Unit van 270 graden, alhoewel deze nog wel was in gebouwd in een foam laag.

De vorm van de neus van de Nike Air Max 270 kan je ook al eerder gezien hebben. De puntige neus werd voor het eerst gezien bij de Nike Air Max 1, de allereerste Air Max ooit gemaakt in 1987. De bedenker van dit model, Tinker Hatfield, liet zich inspireren door Centre Georges Pompidou in Parijs. Hij wilde net als bij het gebouw de zool van een schoen binnenste buiten keren. Het resultaat was een zichtbare Air Unit, die inmiddels is toegepast op veel verschillende manieren.

De naam van de Air Max 270

Eigenlijk zou de Air Max 270 nummer 273 als rugnummer krijgen. Dit komt door de inspiratie die Nike haalde uit de Air Max 93. Uiteindelijk is besloten de sneaker te vernoemen naar het aantal graden dat de Air Unit zichtbaar is. Je kan horizontaal of verticaal kijken, maar de Air Unit blijft altijd zichtbaar.