Ondergoed

Er wordt wel eens beweerd dat herenmode saai zou zijn. Dat er nooit wat veranderd. En toegegeven herenmode is minder dynamisch dan bij de vrouwen. Maar de laatste jaren zijn er een aantal innovaties en veranderingen geweest ook qua herenmode die de moeite van het vermelden waar zijn. In de artikel zullen we er een paar toelichten.

Gooi het strijkplank maar alvast in de vuilnisbak

Heb jij ook zo een bloedhekel aan strijken? Wat als ik je nou eens vertelde dat dit al een paar jaar niet meer nodig is. Een aantal jaar geleden zijn kleding bedrijven op de markt gekomen met zogenaamde strijkvrije of strijkarme overhemden. Dit zijn overhemden die je niet hoeft te strijken. Het mag wel, en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit nog steeds de beste resultaten geeft, maar strikt noodzakelijk is het niet. Voor veel mannen is het overhemd het enige kledingstuk dat gestreken zou moeten worden. Met strijkvrije overhemden heb je dus geen kledingstukken meer die gestreken dienen te worden, en dat betekent in principe dat je het strijkijzer en de strijkplank bij het grof vuil kan zetten.

De volgende keer dat je gaat shoppen voor overhemden, let dan specifiek erop, dat er in het label of de productbeschrijving de verwoording strijkvrij of strijkarm vermeld staat. Op dit moment zijn strijkvrije overhemden nog maar mondjesmaat verkrijgbaar in Nederland. Zeker in stenen winkels zijn ze nog lastig te vinden. Het verkooppunt met het grootste aanbod op dit moment is: hemdvoorhem.nl.

Apart ondergoed

De onderbroek zie je eigenlijk bijna nooit. Alleen je partner. En wellicht je vrienden tijdens het omkleden in de kleedkamer voor een sport wedstrijd. Maar goed, we zijn enigszins uitgekeken op saaie effen boxershorts en slips. We zien dat steeds meer mannen kiezen voor een uitdagendere stijl. Denk aan de prints en kleuren van een merk als Muchachomalo. Deze zijn in korte tijd erg populair geworden, vooral bij twintigers. Toegegeven je vader of opa zullen we niet snel in een Muchachomalo boxershort zien rondlopen, maar dus met name de leeftijd categorie 18 tot en met midden 30 kiezen steeds vaker voor dit soort ondergoed, en waarom niet, het leven is te kort voor saai ondergoed!

De invisible sok

Een van de grootste mode blunders bij mannen waar iedereen wel bekend mee is zijn de verschrikkelijke witte sokken in sandalen. Of in het algemeen sokken die tot de kuit komen in combinatie met een korte broek. Niet hip. Gelukkig is daar wat op gevonden: de enkelsok. Een enkelsok is in principe helemaal hetzelfde als een reguliere sok alleen komt deze niet veel verder dan de enkel. Draag je schoenen, dan betekent dit automatisch dat de sok onzichtbaar is, vandaar de benaming invisible. Dit zijn dus ideale sokken met name voor het zomerseizoen, wanneer je sowieso zou willen kiezen voor luchtigere sokken.

Het maakt verder niet uit welke kleur of print enkelsok je kiest, de sokken zijn het merendeel van de tijd toch niet zichtbaar. Deze sokken zijn dus geheel fashion proof. Wel zo makkelijk om daar niet meer over hoeven na te denken, over hoe de sokken matchen met de schoenen en/of de rest van de outfit. Een goed merk wanneer het aankomt op sneakersokken is overigens Falke. Dit is een beetje de Mercedes onder de herensokken. Een Duitse fabrikant die al decennialang de beste kwaliteit herensokken maakt en dus ook enkelsokken. Deze sokken gaan veel langer mee dan de sokken die je bij de grote Nederlandse warenhuizen doorgaans koopt. Dus ook al zijn ze op eerste gezicht wat duurder, die investering betaald zich dubbel en dwars terug over de komende jaren.