zilveren-heren-ring

Ben jij van plan om je zelf te belonen met glanzige ringen, maar je weet nog niet precies welke modellen er beschikbaar zijn? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel geven wij meer inzicht in het verschil tussen ringen, de verschillende materialen en grootten. Tevens wordt het begrip nader bekeken. Veel leesplezier!

Een ring is toch gewoon een ring?

Een ring kent verschillende eigenschappen. Je hebt ringen die natuurlijke stenen bevatten, waar we overigens in het volgende kopje terug zullen komen. Je hebt ringen die je kan combineren met je dagelijkse outfit. Tevens zijn er ringen voor speciale gelegenheden, denk hierbij aan een trouwring of een verlovingsring. Die zijn ook wat duurder, omdat het een fijner materiaal heeft in relatie tot een simpele ring.

Om dit begrip beter te kunnen begrijpen, moeten we terug de geschiedenis in. De Grieken namen de ringcultuur over uit Egypte. De Grieken differentiëren zich om de ringen als decoratieve doeleinden te gebruiken, terwijl de Romeinen ringen daarentegen gebruikten als belangrijke statussymbolen.

Verschillende materialen met het zelfde einddoel

Anno 2019 worden ringen vooral van mode en smaak gedragen. Tweeduizend jaar geleden mocht je bepaalde ringen niet dragen volgens de wetgeving, maar nu is iedereen vrij in zijn keuze. Dit houdt in dat er gedurende tijd een groter aanbod is naar verschillende materialen.

Een heren ring van zilver is gemaakt van het zilveren edelmetaal. Stalen ringen zijn relatief gezien goedkoper. Gouden ringen zijn wat duurder en diamanten ringen behoren tot het topsegment. Als je behoefte hebt om de ring een paar keer te dragen, dan adviseren wij om een stalenring te kopen aangezien het relatief gezien goedkoper is. Bij het trouwen adviseren wij om naar het topsegment te kijken.

20mm of 60mm?

De maten worden per land anders aangeboden. In Nederland spreekt men over de diameter in mm en in andere landen over de omtrek in mm. In beide gevallen kan je makkelijk een maattabel raadplegen en de instructies volgen.

Vond je dit artikel nuttig? Dan adviseren wij om de website van by LYDIAN te raadplegen voor verdere informatie.