zorg app

Een app die je slaappatroon meet en je tips geeft over hoe je kwalitatiever kunt slapen, een tandenborstel die automatisch een seintje geeft via je smartphone als je een ontsteking hebt of een app die zorgprofessionals voorziet van elektronische patiëntendossier middels blockchain. Zorg-apps komen steeds vaker voor in het dagelijks leven van zowel deconsument als in de zorgsector zelf. Ze hebben de potentie om voor een gezondere toekomst te zorgen en de zorgsector structureel te veranderen.

Wat zijn zorg-apps precies?

Zorg-apps zijn een vorm van e-health waarbij zorg wordt geleverd op afstand door middel van een app. Dit is nog een vrij brede definitie, dat is wel duidelijk geworden uit de voorbeelden in de inleiding van dit artikel. Technologie wordt steeds meer een verlengstuk van zorgprofessionals en bieden veel mogelijkheden om de kwaliteit van leven te verbeteren. Naar verwachting zullen deze ontwikkelingen in de aankomende jaren sterk toenemen. Zowel de patiënt, de app-gebruiker als zorgverlener hebben veel baat bij dergelijke app ontwikkelingen.

Digitalisering

Deze ontwikkelingen hangen sterk samen met digitalisering. Digitalisering is al langer een hot topic, maar ook in de zorg vindt digitalisering op grote schaal plaats. Denk aan geautomatiseerde systemen of robots die mensen helpen met dagelijkse taken of zorgtaken uitvoeren. Kleinere dagelijkse voorbeelden van innovatieve app toepassingen zijn bijvoorbeeld een alarmknop die een patiënt bij zich draagt, een slimme thermostaat of een met sensoren bestuurbaar lichtsysteem. Heb jij een idee voor een zorg-app of wil je er meer over weten? App ontwikkelaar Coffee IT is gespecialiseerd in het ontwikkelen van dergelijke apps en helpt je graag verder.