zebra-labelprinter-orde-creëren-met-labels

Een labelprinter zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig tekst of kleine afbeeldingen kan printen op klevende labels. Denk hier bijvoorbeeld aan prijslabels die gebruikt worden in winkels. Maar ook in het archief zie je ze veel terug. Dit allemaal om orde te creëren.

Voordelen

Niet iedere Zebra labelprinter is geschikt voor iedere situatie. Een groot voordeel van thermisch printen is dat de print lang goed blijft. Daarnaast zijn twee soorten types te verkrijgen. Namelijk bureaumodellen, of ook wel desktop labelprinters en mobiele modellen. Daarnaast zijn er verschillende types betreft het label. De mobiele labelprinters printen alleen tape-labels. Een labelprinter als bureaumodel is zeer geschikt voor het printen van etiketten. Uiteraard zijn er labelprinters die beide kunnen.

De juiste keuze maken

Als je uiteindelijk weet waar je de labelprinter voor wilt gebruiken is het belangrijk om na te denken over of je een bureau labelprinter wilt, of een mobiele labelprinter. Een mobiele printer werkt op accu en/of batterijen. Hierdoor kan je vanaf elke plek printen en gebruik je eenvoudig het toetsenbord op het apparaat om de labels vorm te geven. Een bureau-labelprinter is aangesloten met een USB-kabel aan je computer of laptop. Door het automatische snijmechanisme print je makkelijk meerdere labels achter elkaar. Hierdoor kan je enorm efficiënt orde creëren. Bij het aansluiten van deze printers is het wel noodzakelijk dat ze aangesloten worden op het netwerk. Dit kan via de kabel en via Wi-Fi.

Draadloos printen

Door draadloos te printen ben je erg flexibel en kan je printen waar je ook wilt. En draadloos is dan ook écht draadloos. Je print zonder adapter en via Wi-Fi. Je kan de printer dus altijd met je meenemen. Een WiFi-printer is draadloos verbonden met alle apparaten in je thuisnetwerk. Je kan dus printen vanaf je computer, laptop, smartphone en uiteraard je tablet. Belangrijk hierbij is wel dat de printer geschikt is voor het type apparaat waarvan je wilt printen. Vaak moet je keuze maken tussen Androis of iOs.