Gehoorschade

Gebruik otoplastieken en voorkom zo gehoorschade

Gehoorschade kan ontstaan doordat je wordt blootgesteld aan schadelijke geluiden. Vanaf tachtig decibel is een geluid schadelijk. Hierdoor raken de trilharen in het binnenoor beschadigd met gehoorschade als gevolg. Op het moment dat de trilharen zijn beschadigd, dan geven deze geen informatie meer door naar de hersenen. Het gevolg hiervan is dat je slechter hoort of een piep/ruis hoort doordat de trilharen in dat geval verkeerde informatie doorgeven. Daarnaast kan je overgevoelig worden door bepaalde geluiden. Gehoorschade kan helaas niet verholpen worden, maar kan wel worden voorkomen. Dit kan door otoplastieken te gebruiken op het moment dat je blootgesteld wordt aan schadelijke geluiden.

De gevolgen van gehoorschade

Indien je gehoorschade hebt opgelopen, dan kan dit niet meer verholpen worden. Je moet er dus mee leren om te gaan. De gevolgen van gehoorschade zijn voor iedereen verschillend. Zo kunnen sommige mensen zich minder goed concentreren doordat zij continu een ruis/piep waarnemen. Daarnaast kunnen mensen moeite hebben om andere mensen te verstaan in een ruimte waar veel verschillende andere geluidsprikkels zijn. De geluidschade kan op den duur verergerd worden. Gezien dit feit vermijden sommige mensen sociale gebeurtenissen waar harde geluiden aanwezig zijn. Gehoorschade kan dus tot vervelende situaties zorgen en kan je leven enorm beïnvloeden.

Hoe voorkom je deze gehoorschade?

Gezien gehoorschade niet verholpen kan worden, is het belangrijk dat gehoorschade voorkomen wordt. Dit kan door je gehoorgang goed af te sluiten van de harde geluiden. Gehoorbescherming op maat zorgt ervoor dat je gehoorgang perfect wordt afgesloten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om universele oordoppen, oordoppen met één pasvorm, te gebruiken, maar dit is een incidentiele oplossing. Dit zijn geen oordoppen waar je altijd op mag vertrouwen, omdat harde geluiden alsnog langs deze oordoppen de gehoorgang kunnen binnentreden. Oordoppen op maat zijn duurzaam en brengen comfort voor de gebruiker. Daarnaast zijn de oordoppen op maat voorzien van filters die de schadelijke geluiden dempen. Hierdoor blijven andere mensen verstaanbaar en zijn geluiden die niet schadelijk zijn nog steeds waarneembaar. De oordoppen op maat worden geproduceerd door 3D printers, waardoor de pasvorm perfect is.

Bestel jouw otoplastieken bij Hearings

Otoplastieken bestellen bij Hearing is de beste keuze. Hearings heeft al jarenlange ervaring met het produceren en aanbieden van gehoorbescherming op maat. Daarnaast biedt Hearings een uitgebreid servicepakket. Het servicepakket houdt in dat Hearings jouw gehoorbescherming, oftewel otoplastieken, jaarlijks controleren, onderhouden, reinigen en aanpassen of vervangen op het moment dat dit nodig is. Daarnaast is het mogelijk om gratis jouw filters te laten vervangen en ontvang je nieuwe otoplastieken op het moment dat deze gestolen of je deze verloren hebt.