Was dat nou een scooter die voorbij reed? een snorfiets?, Of toch een brommer? Vind u het lastig om het verschil te zien tussen een brommer, snorfiets of scooter? Lees dan vooral verder, en leer meer over deze voertuigen. Na het lezen van dit artikel zal u nooit meer één van deze drie voertuigen door de war halen!

De brommer

Een brommer, noemt men ook wel een bromfiets. Met uw bromfiets mag u niet harder dan 45 kilometer per uur rijden en zult u een rijbewijs B of A in uw bezit moeten hebben, om er mee te mogen rijden. Een brommer (bromfiets) is gelijk te herkennen aan zijn gele kenteken en deze voertuigen zullen niet snel op het fietspad te zien zijn, aangezien zij daar wettelijk niet mogen rijden. Wanneer u op uw brommer stapt, is het dragen van een helm altijd verplicht.

De snorfiets

De snorfiets lijkt veel op de bromfiets, maar er zijn toch duidelijke verschillen te zien tussen beide voertuigen. Met de snorfiets mag men namelijk niet harder dan 25 kilometer per uur rijden en het dragen van een helm is bovendien ook niet verplicht. De regels van het rijbewijs zijn wel hetzelfde als die van de brommer (bromfiets). Verder is een snorfiets goed te herkennen aan zijn blauwe kenteken en mogen deze voertuigen wel op het fietspad rijden!

De scooter

Kent u de die leuke rode Vespaatjes die altijd rond rijden in Italië? Deze tweewieler, noemt men ook wel een scooter en laat duidelijke verschillen zien tussen een brommer en een snorfiets. Dit omdat de scooter twee kleine wielen heeft, in tegenstelling tot een brommer en snorfiets, die allebei twee grotere wielen hebben. Een scooter mag maximaal 45 kilometer per uur rijden. Net zoals bij de brommer, geldt hier ook weer dezelfde regel: wanneer u op uw scooter stapt, is het dragen van een helm verplicht!

Verzekeringen

Bij het kopen van een scooter, brommer of snorfiets, is men wettelijk verplicht om een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering af te sluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat u bent verzekerd voor eventuele schade die u met uw scooter, brommer of snorfiets aan een ander toe brengt.

Je hebt hiervoor 3 verschillende verzekeringen, namelijk de: Scooterverzekering, brommerverzekering en de bromfietsverzekering. Het is daarom zeker aan te raden om deze verzekeringen af te sluiten, zodat u altijd goed beschermt bent!