Het lijkt zo ontzettend makkelijk. Je stapt in de bus, scant je OV-chipkaart, of koopt nog ouderwets bij de buschauffeur een kaartje en gaat lekker op een vrije plek zitten. Terwijl de buschauffeur jou naar de halte brengt waar je moet zijn tuur je uit het raam of mijmer je wat. Wat een heerlijk ontspannen manier om naar school of je werk te komen, maar sta je er wel eens bij stil welke wereld hier achter schuilgaat?

Wat gebeurt er voor en na jouw busrit?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de buschauffeur goed opgeleid is zodat hij jouw bus veilig kan besturen. Daarnaast is het voor een buschauffeur ook ontzettend belangrijk dat hij op tijd is. Realiseer je dat deze mensen dus vaak extra vroeg opstaan, zodat jij op tijd op je afspraken kan verschijnen! Als de lange dag vol busritten dan uiteindelijk tot zijn eind komt bezorgt de buschauffeur deze nog veilig terug in de remise. Hier wordt de bus schoongemaakt door een team van toegewijde schoonmakers. De buschauffeur krijgt nog wel eens een bedankje, maar deze mensen zorgen ervoor dat jij schoon kan zitten en zien nooit een passagier. Laten we dit ons ook eens beseffen en waarderen.

Onderhoud aan de bus

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk dat de bus steeds goed onderhouden wordt. Er is natuurlijk niets vervelenders dan een bus die met pech langs de weg komt te staan. Dankzij een goede werkplaatsinrichting door Maha Explora kunnen de technici snel de juiste gereedschappen vinden en de bus de juiste behandeling geven. Omdat bussen voornamelijk overdag worden ingezet, doen deze onderhoudsmonteurs en de schoonmakers hun werk vaak ’s nachts als jij lekker in bed ligt. Denk ook eens aan hun als je ’s ochtends in een gezellig ronkende en comfortabele bus stapt op weg naar je bestemming. Het mag duidelijk zijn dat we niet moeten denken als het maar rijdt, maar dat we alle inspanning die het busbedrijf betracht om jou op je bestemming te krijgen zeker niet moeten vergeten!