Bitcoin

Er zijn verschillende antwoorden op deze vraag, waarvan de meest directe is: “Zal Bitcoin zijn ongelooflijke stijging voortzetten? Krijg ik de kans om rijk te worden door bitcoins te kopen?”. Vervolgens stellen de meeste mensen: “Bitcoin is veel te duur. Ik heb veel meer kans om mijn kapitaal te vermenigvuldigen door te investeren in minder gewaardeerde cryptocurrencies.” Het is onmogelijk om deze naïeve vraag te beantwoorden. Bitcoin is niet ontworpen om zijn gebruikers rijk te maken. Het is ontworpen om transacties ervan gratis en snel te maken. Bitcoin gebruiken is deelnemen aan een ongekende en disruptieve sociale ervaring van wereldwijde omvang, waarvan niemand weet waar het ons naartoe zal brengen. Bitcoin is een concrete utopie, gecreëerd door een onbekend iemand onder pseudoniem, ontwikkeld door duizenden onafhankelijke programmeurs over de hele wereld.

 

Wat is Bitcoin?

 

Bitcoin is de eerste gecodeerde valuta, geïntroduceerd in 2009. Bitcoin is een zeer geavanceerd algoritme van maximaal 21 miljoen Bitcoins. Ongeveer 17 miljoen Bitcoins daarvan zijn momenteel in omloop. De reden waarom Bitcoin zeer aantrekkelijk is om te verhandelen, is vooral zijn grote populariteit bij beleggers. Het is namelijk de lievelings cryptovaluta van online handelaren. Zelfs de meest ervaren beleggers zijn meer en meer geneigd om Bitcoin te kopen vanwege de ongelooflijke prijsstijgingen. Deze gecodeerde valuta heeft al meer dan $ 126 miljard aan marktkapitalisatie.

 

Bitcoin is onvoorspelbaar

 

Te veel risico nemen met bitcoin is een gevaarlijk spel. Niemand weet wat de waarde ervan zal zijn in zes maanden, een jaar of vijf jaar. In het beste geval kunnen schattingen worden gemaakt door het geïnjecteerde kapitaal in het systeem te vergelijken met de kapitalisatie van andere bedrijven, producten of financiële instrumenten. Om te zeggen dat de prijs van een bitcoin in jaar X een miljoen dollar zal bereiken, is net zo dom als om te zeggen dat de “bubbel” zal exploderen en dat het aan het einde van het jaar niets waard is. De spelers in het gedecentraliseerde digitale valuta-ecosysteem zijn het in elk geval op één punt eens: cryptocurrencies zijn er om te blijven. Het is onmogelijk om te verhinderen dat bepaalde individuen er toegang toe hebben en het lijkt onmogelijk om de meest gedecentraliseerde netwerken succesvol te hacken. Het antwoord op de vraag “moet je in Bitcoin investeren” is voor ieder persoon waarschijnlijk anders. Als je niet de ziel van een belegger hebt, is het antwoord waarschijnlijk “nee”! Zo ja, dan moet je bepalen hoeveel procent van je kapitaal wilt investeren in bitcoin.

 

Transparantie van de uitwisseling en Bitcoin kopen

 

Aangezien er geen regelgevende instanties of overheidsinstellingen zijn die controle kunnen uitoefenen over cryptocurrency-uitwisselingen, is het je eigen verantwoordelijkheid om te controleren of een uitwisseling voldoende betrouwbaar is of niet. Bekijk online forums, Facebook-pagina’s, de Reddit-community en andere manieren om ervoor te zorgen dat je zaken doet met de beste site om Bitcoins te kopen. Bij Satos kan je veilig Bitcoin kopen. Wij zijn hier specialist in. Aarzel niet ons te contacteren in geval je twijfelt of vragen hebt.

 

Definieer een investeringsstrategie om je aankoop te optimaliseren

 

Om je Bitcoin-aankoop te optimaliseren, adviseren wij je om eerst een beleggingsstrategie te kiezen. Je kunt dit snel doen aan de hand van de twee volgende vragen: ga ik voor de lange of korte termijn strategie? Als je veel tijd en geld in Bitcoin wilt beleggen, kun je kiezen voor een strategie van meerdere kortetermijninvesteringen, door dagelijks te handelen op een betrouwbaar handelsplatform voor cryptocurrency. Volgens de Bitcoin-investeringslogica blijkt het eenvoudig en efficiënt om Bitcoin tegen een lage prijs te kopen en tegen een hoge Bitcoin-prijs te verkopen. Zodoende zul je in staat zijn om winst te maken. Wees voorzichtig, houd er altijd rekening mee dat de markt moeilijk te voorspellen is. Als je de komende jaren een Bitcoin-investering wilt doen en je niet te veel van je tijd wilt investeren, dan is het het beste om te kiezen voor een Bitcoin-investeringsstrategie voor de middellange of lange termijn. In dat geval ga je niet dagelijks handelen en hoop je op een stijgende lijn voor de lange termijn. Bij Satos kun je terecht voor al je vragen.