Parasol

Een beschermhoes voor een parasol is een uitstekende bescherming tegen slecht weer en externe omstandigheden zoals regen, UV-stralen, vogelpoep, pollen, boomsap, stof, omliggende verontreinigende stoffen. Je parasol blijft zodoende altijd schoon. Verleng de levensduur van je Parasol met onze parasolbeschermhoezen!

Wanneer te gebruiken?

Om je parasol in goede staat te houden, bescherm deze met onze hoezen wanneer je op vakantie gaat, als je de parasol niet gebruikt of ’s nachts, om deze effectief te beschermen tegen de zon en slecht weer. De hoes is resistent en gemakkelijk over de parasol te trekken. Reinig je parasol voordat je deze opbergt. Het is ook erg belangrijk de parasol tijdens de winterperiode uit de buurt van vocht en stof te houden. Bovendien bespaart het je een grote schoonmaak van de parasol in het voorjaar. Je parasol verdient het om lang mee te gaan!

Nog geen parasol? Koop deze op onze website!

We hebben het nu over hoezen, maar heb je al wel een parasol? Indien niet, aarzel dan niet deze te kopen op onze website. Wij zijn specialisten in parasols. Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van je parasol is natuurlijk het te beschermen oppervlak tegen de zon. Is het om de eettafel te beschermen of een gezellige ruimte te schaduwen? Heb je een klein balkon of een groot terras? Dit zijn belangrijke vragen, met name om de vorm van je parasol te kiezen. De parasol moet immers de juiste vorm hebben en groot genoeg zijn om het hele oppervlak te beschermen. We spreken dan van “scope” of “schaduwoppervlak”. Een parasol van 4 x 3 meter heeft bijvoorbeeld een schaduwoppervlak van 12 m2. Een ronde parasol is perfect voor kleine ruimtes en ronde tafels. Een vierkante of rechthoekige parasol is gemakkelijker op een terras, in een hoek, langs een muur of om boven een tafel te plaatsen. Het is geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes.

De juiste parasol

Er zijn verschillende parasols op de markt, waaronder bijvoorbeeld staande parasols, van kleine maten (zoals het kleine strandmodel) tot grote modellen met een diameter van 4 m bijvoorbeeld. Rond, vierkant, rechthoekig … De parasol is bijzonder geschikt voor een tafel met een centraal gat en ook perfect te installeren tussen twee ligstoelen. Het nadeel van dit type parasol is dat deze niet erg mobiel is en zijn daarom niet erg praktisch om aan te passen aan de verschillende ritmes van de dag en van de zon. De offset-parasol is over het algemeen groter dan het rechte model (de afmetingen kunnen variëren van 2,5 m in diameter tot een afmeting van ongeveer 3 x 4 m). Deze is daarom ideaal voor grote terrassen omdat het schaduwgebied groter is. Of het nu rechthoekig of rond is, deze parasol kantelt en roteert 360 ° om de zon te kunnen volgen en de hele dag door te beschermen, zonder de voet te hoeven te verplaatsen. Heb je een heel kleine ruimte? De muurparasol is dan de meest geschikte oplossing. In de open positie is de telescopische arm horizontaal ten opzichte van de muur geplaatst. Gesloten keert deze terug naar de verticale positie. Dankzij de beweegbaarheid van 180 ° kun je jezelf effectief de hele dag door beschermen. De vorm is vierkant of zeshoekig. Deze op de markt verkrijgbare wandparasols worden vaak aangeboden in een versie met een diameter van 2 of 3 meter of in 2 x 3 m of 3 x 4 m.

Let bij het kiezen van je parasol op de opties voor gebruik.

Voordat je je aankoop doet, moet je rekening houden met enkele selectiecriteria, afhankelijk van:
Het type parasol.
– De eenvoudige offset-parasol beschermt je effectief tegen zonnestralen. Het is gemakkelijk te herkennen aan zijn offset voet.
– De deporteerbare parasol die 360 ​​° kantelt en roteert, beschermt je op alle uren van de dag tegen UV-stralen, omdat je de oriëntatie zo vaak als nodig kunt wijzigen.
Van zijn vorm.
– De ronde parasol is ontworpen voor krappe ruimtes, het is bijvoorbeeld bedoeld om een ​​kleine ronde tafel af te schermen.
– De rechthoekige en vierkante parasol is geschikt voor het terras, boven een ovale, vierkante of rechthoekige tafel en langs de muur. Deze soorten parasols zijn geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes.
Van zijn grootte.
De paraplu moet voldoende ruimte bedekken om zonnebrand te voorkomen. De keuze hangt ook af van het gebruik en de installatieruimte: als je bijvoorbeeld een balkon of een groot terras hebt.
Van zijn materiaal.
– De parasolvoet moet idealiter van graniet, beton of metaal zijn gemaakt om de wind te weerstaan. Kies ook voor een offset-parasol met een canvas van polyester of acryl dat lichtheid en robuustheid combineert. Wat is de hoogte, is de parasol verstelbaar of niet? Ook al zijn de meeste parasols verstelbaar, hebben sommige parasols, met name van hout, een vaste hoogte. Deze modellen zijn minder veelzijdig en passen zich niet aan alle zonlichtomstandigheden aan. En als de hoogte verstelbaar is, controleer dan nog steeds de amplitude ervan voordat je deze koopt. Wat is de mate van kanteling en rotatie? Kantelt de parasol 180 of 360 °? Zorg ervoor dat je meer te weten komt over het openingssysteem, dat varieert afhankelijk van het model en het merk. Je zult in staat zijn om parasols te vinden met push-pull opening, slinger of katrol. De push-pull opening is de klassieke handmatige opening, zoals een paraplu. Het betreft de modellen van rechte parasols. Met de slinger kunt je je parasol in een handomdraai openen en sluiten. Het betreft zowel staande als offset parasols. Het is essentieel voor een zware en flinke parasol. Sommige parasols gaan open en dicht dankzij een katrolsysteem. Ook al is dit systeem minder esthetisch, het heeft echter wel het voordeel dat het gemakkelijker te repareren is in geval van een probleem. Het hele systeem is namelijk extern en daarom zichtbaar.

De wolken verzamelen zich en een stortbui maakt zich op? Aarzel dan niet langer en koop een beschermhoes via onze website waar je alles vindt over Parasolhoezen. Het canvas is UV-gestabiliseerd en kan in een mum van tijd worden gereinigd met een vochtige doek of spons. Houd er echter rekening mee dat de afdekking zo moet worden geplaatst dat lucht kan circuleren om schimmelvorming te voorkomen. Stel vooral vrijblijvend je vragen! Wij zijn er om je zo goed mogelijk te helpen en te begeleiden.