Hypotheek oversluiten

Een hypotheek is een financieel product dat echt onder maatwerk valt. Het is iets waar je echt even de tijd voor moet nemen en je goed over moet laten informeren. In de meeste gevallen zet je de rentevast periode van je hypotheek voor vijf, tien of nog meer jaren vast.

De rente voor een langere periode vastzetten heeft zo zijn voordelen. Bij het afsluiten van een hypotheek komt echt heel wat kijken. Je krijgt te maken met notariskosten en als het enigszins mogelijk is kan er ook gevraagd worden of je gebruik wilt maken van NHG. Een soort garantiefonds waardoor de geldverstrekker zekerheid heeft dat deze altijd zijn uitgeleende bedrag altijd terugkrijgt. Daarnaast is er nog de vraag hoe het zit met de hypotheekrenteaftrek. Het kabinet heeft besloten dat deze langzaamaan wordt afgebouwd. Wat voor invloed heeft dat op je hypotheek en bijbehorende rentebetalingen? Kortom ga nooit over een nacht ijs en beslis niet voor dat je echt goed geïnformeerd bent.

Een hypotheek oversluiten

Als starter op de woningmarkt is het heel fijn dat je wat wegwijs gemaakt wordt omtrent het afsluiten van een hypotheek. Er komt in een keer zoveel op je af dat je wel wat hulp kan gebruiken. Dan is het fijn dat je een deskundige om hulp kan vragen. Iemand die weet wat er op de huidige woningmarkt en op het gebied van hypotheken speelt. Daarvoor kan je naar Hypotheekadvies Deventer gaan. Deze kan je hierin van A tot Z begeleiden. Ook als je al een hypotheek hebt afgesloten maar toch wil kijken of je een hypotheek kan oversluiten voor een met een lagere rente is dit het juiste adres. Deze hypotheekadviseur kan door te kijken naar jouw financiële situatie, je woonwensen en de huidige looptijd van je hypotheek ene hele goede berekening. Aan de hand daarvan kan de adviseur je een op maat gemaakt advies meegeven.

Wat is een boeterente bij het oversluiten van een hypotheek?

Aan de hand van een voorbeeld leggen we je even uit wat een boete rente precies inhoudt. Steler is door jou een hypotheek afgesloten met een rentevast periode van tien jaar. Na vijf jaar ontdek je dat de rente een stuk lager is en je denkt er serieus over na om je hypotheek over te gaan sluiten. Mocht je echt besluiten om voor een andere hypotheek met lagere rente te kiezen. Dan is de kans vrij groot dat je huidige geldverstrekker met een bedrag komt dat je moet betalen. Niet leuk misschien maar wel heel logisch.

Je huidige geldverstrekker loopt nu ongeveer vijf jaar aan rentebetalingen mis. Doordat jij het hypotheekcontract bij wijze van spreken verscheurt. Hoe hoog dat bedrag is afhankelijk van de tijd zoals in dit voorbeeld vijf jaar maar ook de hoogte van het totale hypotheekbedrag en het rentepercentage. Dat is overigens wel iets waar hypotheekadviseur Deventer je heel goed bij kan helpen en uiteraard passend advies geven. Misschien is het bedrag aan boeterente zo hoog dat het oversluiten niet erg rendabel is. Het kan natuurlijk ook andersom zijn dat je ondanks de boeterente toch beter af bent met oversluiten.

Hypotheken en de woningmarkt

Laten we eerlijk zijn kennis over hypotheken en de woningmarkt is echt een vak apart. Wij als beginnende of wat meer ervaren woningbezitters weten er vaak niet genoeg van. Een financieel deskundige die hierin is gespecialiseerd kan je in heel het proces van een hypotheek afsluiten of oversluiten heel goed begeleiden en helpen. Het is daarnaast ook hele fijn dat een adviseur een onafhankelijk hypotheekadvies kan aanbieden. Door te kijken bij verschillende banken en geldverstrekkers kan de adviseur je het best passende hypotheekofferte aanbieden. Er wordt gekeken naar de beste voorwaarden en het meest aantrekkelijke rente bedrag in plaats van naar een hypotheek van een specifieke bank. Voor dit soort advies kan je heel goed terecht bij hypotheekadvies Deventer

Maak gewoon is een vrijblijvende afspraak om te kijken wat er voor jou mogelijk is op het gebied van hypotheken.