crypto

Ben je van plan om te gaan beleggen, bijvoorbeeld omdat je een som geld hebt waar je langere tijd geen plannen mee hebt, of omdat je het zonde vindt om je spaargeld zijn waarde te zien verliezen op je bankrekening, dan heb je verschillende opties. Een steeds populairdere is het investeren in cryptocurrency.

Je geld meer waard laten worden

Het achterliggende idee van iedere belegging, is natuurlijk winst maken. Je koopt iets voor een bepaalde waarde, waarbij je ervan uitgaat dat de waarde zal stijgen, zodat je het uiteindelijk kunt verkopen voor een hogere waarde. Dat kan op de langere termijn zijn, denk bijvoorbeeld aan een huis, maar ook op de kortere.

Als je wilt gaan beleggen, doe je er goed aan om eerst eens na te denken hoe lang je je geld weg wilt zetten en hoeveel omkijken je ernaar wilt hebben. Investeren op de langere termijn, is misschien wel de meest traditionele manier van beleggen. Je hebt een som geld over, die je voorlopig niet verwacht nodig te hebben. Omdat je via een spaarrekening nauwelijks rente ontvangt, en zelfs het risico loopt rente te moeten betalen, zoek je een manier om dit bedrag ‘weg te zetten’ op zo’n manier dat je er ook nog iets extra’s aan overhoudt. Deze manier van beleggen kun je in aandelen doen, maar ook in onroerend goed. De verwachting is dat de prijzen van huizen en recreatiewoningen zullen blijven stijgen, dus dit kan een goede manier zijn om op de langere termijn wat extra geld te verdienen.

Beleggen in cryptocurrency

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun geld te investeren in cryptocurrency. Deze decentrale munten, die zijn ontstaan en worden beheerd zonder tussenkomst van de traditionele banken, staan waarschijnlijk nog in hun kinderschoenen. Alhoewel zij steeds bekender worden, is het nog steeds een jonge markt die nog volop in ontwikkeling is.

Dit biedt uiteraard kansen voor beleggers. Een markt die ontwikkeling is kent fluctuaties, en daarvan kun je slim profiteren door te investeren in cryptomunten. Je kunt bijvoorbeeld een hoeveelheid Bitcoin kopen, in de verwachting dat de waarde hiervan alleen maar zal blijven stijgen. Je kan ook gaan voor één van de vele andere munten, en bijvoorbeeld de Verge koers eens een tijdje volgen. Met een beetje geluk kun je op een laag punt instappen, en weer verkopen als de koers gaat stijgen. Net als iedere vorm van beleggen brengt dit natuurlijk risico’s met zich mee, er zijn geen garanties dat je geld ook daadwerkelijk meer waard gaat worden, ook verliezen zijn mogelijk.