Verzorg jouw hond met liefde

Een trouwe liefdevolle viervoeter heeft zeker wel wat verzorging nodig wil het welzijn van de hond optimaal zijn. Zowel fysiek als mentaal. Naast een grote dosis comfort zoals een leuk hondenkussen is het van belang dat jouw hond ook de juiste voeding binnenkrijgt voor een langdurige optimale gezondheid. Goede voeding is van belang voor het optimaal functioneren van de vitale functies van een hond. Een goed kussen zorgt daarbij voor beter slaapcomfort. Naast mensen houden dieren ook van comfort en zullen ze altijd een warm zacht plekje zoeken om te slapen.

Hondenkussens

Een hondenkussen is verkrijgbaar en heel veel soorten en maten. Van een klein compact kussen voor een dwergkees tot een groot dik kussen voor een Golden Retriever. Je trouwe viervoeter zal je dankbaar zijn als je hem de liefde geeft door een comfortabel kussen aan te schaffen. Naast dat een honden kussen goed voor gewrichten en spieren is voor de hond staat het wel ook zo leuk als de kussens in het interieur passen. Voor elke interieurstijl zijn namelijk wel hondenkussen te verkrijgen. Er zijn een aantal stijlen die veel terugkomen. Dit zijn klassiek, modern, industrieel en kleurrijk Boho. Een kleur en formaat die bij het interieur past maakt het helemaal af. Naast de talloze kleuren is het van belang om voor een hondenkussen van goede kwaliteit te gaan. Een kussen dat tegen een stootje kan en lang mee gaat is gewenst aangezien honden niet altijd even voorzichtig omspringen met kussens, vooral pups zijn nogal ruig.

Hieronder zijn een aantal hondenkussens omschreven die zeker aan te raden zijn:

Lex & Max

Deze comfortabele kussen passen qua stijl zeer goed in een landelijk, kleurrijk of klassiek interieur. De kwaliteit is een topper. Deze kussens zullen dan door de grote variatie ook zeker aan jouw wensen voldoen.

2L Home & Garden

Deze kussens kenmerken zich doordat ze zeer sterk zijn en tevens stoten ze vocht en water af waardoor ze niet snel vochtig worden. De acryl vezels in de binnenzijde van het kussen zijn sterk, slijten niet snel en zorgen voor een optimale isolatie.

WoefWoef

Deze typische honden kussens zoals de naam als zegt zijn sterk en goed bestemd tegen scherpe nagels van de hond en ruig honden gedrag. Het kussen zal dan ook niet snel slijten. WoefWoef valt onder Madison, een specialist op het gebied van tuinmeubels. Een ander groot voordeel is dat het kussen waterproof is. Een natte hond zal dan snel opdrogen op dit zachte kussen.

Voedingstips voor jouw viervoeter

Naast een goede slaap en comfort is het van belang jouw hond van de juiste voeding te voorzien. Goede voeding zorgt voor onder andere gezonde tanden, botten en spieren van de hond. Voor rashonden die over bepaalde eigenschappen beschikken is het van belang om goed afgestemd voer te geven om gezondheidsproblemen tegen te gaan. Het ene ras is het andere niet en moet daarom een speciaal geschikt dieet op maat hebben. Grote honden als herders kunnen flinke dosissen voer op doordat ze vaak trek hebben terwijl een kleine hond veel minder nodig heeft. Voor alles geld is dat de voeding niet te vet of calorierijk moet zijn en niet te zwaar verteerbaar. Grote honden als herders hebben ook een lagere tolerantie in het spijsverteringskanaal en geven gauw voeding op. Kleine honden hebben daartegen dus meer energie nodig dan grotere honden omdat ze sneller verbranden. Het is van belang dat voeding rijk is aan vitaminen en mineralen.

Van pup tot volwassen hond

Ook leeftijd is iets om rekening mee te houden als het om hondenvoeding gaat. Pups krijgen tevens een ander dieet dan een volwassen hond. Ze kunnen minder verdragen als ze nog klein zijn en na 5 weken ongeveer van de moedermelk af zijn. Eventueel kan 4 weken lang speen pap worden gebruikt. Pas als de speenperiode over kan over worden gegaan op harder voer en snacks. Indien de pup volwassen is afhankelijk van leeftijd is eiwitrijk voedsel een must samen met koperelementen als zink, mineralen en vitaminen. Voor een goede darmflora is vezelrijk voedsel voor de hond een must. Ook kun je zelfgemaakt eten aan jouw viervoeter geven eventueel gemend met blik pathe voor een optimale smaak. Hiervoor zijn verschillende recepten die verantwoord zijn.