Makelaar - huis verkopen

Wilt u uw woning voor een goede prijs en op een prettige manier verkopen? In Rosmalen staan duizenden huizen te koop en dan is het toch zaak om u te onderscheiden van de andere huizen als u de maximale opbrengst wil ontvangen. Bij het verkoop van een huis komt aardig wat bij kijken. Een verkoopplan opzetten, bezichtigingen regelen en in een latere fase volgen het onderhandelen, De financiën op een rij zetten, het huis klaar maken voor verkoop, het tekenen van het koopcontract en de eigendomsoverdracht. Lees hier onze stappen hoe u dit het beste kan doen.

  1. Jouw huis verkopen? Laat het hele verkoopproces dan aan een professional over. 

Wilt u uw woning verkopen in de regio Rosmalen? Dan kunt u het beste een makelaar inschakelen. Een goede makelaar in Rosmalen kent de lokale markt, adviseert over de vraagprijs, leidt kijkers rond, onderhandelt en stelt het koopcontract op. U kunt er ook voor kiezen om uw huis helemaal zelf verkopen. Zo kunt u duizenden euro’s besparen op de makelaarskosten. Een advertentie op Funda.nl is tegenwoordig al genoeg!

  1. Persoonlijke verkoopplan opstellen.

Om uw huis zo goed mogelijk op de markt te zetten is het van belang om een persoonlijk verkoopplan op te stellen. U kunt via een makelaar kijken via welke kanalen uw woning geadverteerd kan worden. Wat zijn de positieve kenmerken die u kunt uitlichten? Eventueel kunt u bespreken wat de eventuele weerstanden zijn om uw huis te verkopen. Het is verstandig om tijdens deze fase te bespreken hoe u deze punten kunt ondervangen.

  1. Uw woning verkoop klaar maken.

Bij het verkopen van uw huis is het belangrijk om uw huis zo ruim, licht en net mogelijk te presenteren. Creëer zo veel mogelijk ruimte en rust in uw huis. Kopers zijn namelijk snel afgeleid. Ruim onnodige spullen in uw woning op. Zorg dat uw keuken opgeruimd en schoon is. Geen vuile afwas op het aanrecht, geen vies fornuis. Denk ook aan uw koelkast en vaatwasser. Maak alle bedden op. De slaapkamers ogen zo groter en een stuk verzorgder. Verwijder onnodige accessoires. Probeer grote voorwerpen tijdelijk op te slaan. Zorg dat de entree ruimte biedt. Dat is belangrijk want hier ontstaat de eerste indruk. Dus geen fietsen of kinderwagens in de hal.

  1. Coördineren van uw bezichtigingen.

Zelf bezichtigingen doen kunt u als verkoper prima. Woningzoekers hebben interesse getoond in uw woning en komen graag bij u kijken. Een goede eerste indruk is dus heel belangrijk. U kent uw eigen woning en de buurt immers goed en u bent enthousiast over het huis waar u waarschijnlijk al vele jaren met plezier heeft gewoond. Omdat kopers informatie graag uit de eerste hand ontvangen, wordt een persoonlijke rondleiding zeer op prijs gesteld. Zelf bezichtigingen doen is niet alleen leuk, maar helpt u ook om uw woning nog sneller te verkopen.

  1. Succesvol onderhandelen

Onderhandelen vormt een belangrijk onderdeel van het verkopen van een huis. Als woningverkoper wilt u een zo hoog mogelijke opbrengst hebben van uw huis. Houd uw hoofd koel en behandel andere partijen altijd vriendelijk en met respect, maar geef nooit zomaar toe. Als partijen in hun eerste bod blijven hangen, stranden de onderhandelingen. Bedenk van tevoren op welke punten u eventueel bereid bent om een compromis te sluiten. Probeer ook meerdere manieren te bedenken om tot een overeenstemming te komen. Bepaal van tevoren hoeveel u minimaal voor uw huis wilt hebben. Zo weet u meteen of verder onderhandelen zin heeft.

  1. Een koopovereenkomst vormgeven.

Als de koper van uw woning een consument is, dan geldt het schriftelijkheidsvereiste. De koop moet op papier in een koopovereenkomst worden vastgelegd. Dit contract moet door verkoper en koper worden ondertekend. De koopovereenkomst wordt ook wel koopakte of koopcontract genoemd. In alle gevallen wordt hetzelfde bedoeld: Een document waarin de afspraken tussen u en de koper van de woning worden vastgelegd. Pas wanneer dit getekend wordt door beide partijen is de koop geldig. Een mondelinge koop is dus niet geldig. De koopovereenkomst dient daarnaast als basis voor de leveringsakte. Het is daarom verstandig om dit door een notaris te laten op te stellen. Dan loopt dit proces zo soepel mogelijk.

  1. Naar de notaris

Een ondertekende koopovereenkomst met relevante stukken en een kopie van uw identiteitsbewijs en die van uw koper gaat naar de notaris. Zodra de notaris de koopakte heeft ontvangen, stelt hij een datum en een tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. Zowel u als de koper krijgen een kopie van de overeenkomst.

Vind u het toch lastig om zelf uw huis te verkopen?

Het is al een grote stap om een huis te verkopen. Maar het vinden van een goede makelaar in uw regio kan ook een moeilijke keuze zijn. U wilt natuurlijk dat uw huis verkopen Rosmalen soepel verloopt. Wilt u uw huis sneller verkocht krijgen in Rosmalen? Dan kan een goede makelaar een groot verschil maken. Het kiezen van een makelaar is geen eenvoudige beslissing. Mocht u er niet aan uitkomen dan is het verstandig om een afspraak te maken bij een onafhankelijke vereniging. Ze kunnen met u meekijken en een makelaar adviseren.