Een urn is  een tijdloze herinnering aan uw dierbare. Het uitkiezen van een geschikte urn is niet altijd eenvoudig. Met de volgende tips maak je het proces eenvoudiger.

Beperk je keuzes

Bepaal welke urn je wil
Je wil er zeker van zijn dat de urn die je uitkiest aansluit bij de wensen en smaak van de overledene en zijn of haar dierbaren. Als de overledene erg begaan was met het milieu, is een biologisch afbreekbare urn misschien het beste. Als hij of zij een bescheiden smaak had, dan wil je waarschijnlijk geen versie die heel erg sierlijk is. Het behouden van de persoonlijkheid van de overledene kan helpen om het proces persoonlijker te maken. De kans is groot dat je pas weet welke urn perfect is bij het zien van de urn

Wat is je budget
Het is misschien vervelend om in geld uit te drukken wat de juiste urn waard is, maar urnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal prijsklassen. Als je duidelijk hebt hoeveel je wil uitgeven voordat je gaat zoeken, kun je het aantal keuzes aanzienlijk beperken.

Waar zal de as opgeslagen worden
Als je de urn in een mausoleum wil plaatsen, kan het uitvaartcentrum of de begraafplaats je voorzien van alle eigenschappen waarmee je rekening moet houden bij het uitzoeken van de urn. In sommige gevallen mag de urn niet groter zijn dan een bepaalde maat of moet deze van een bepaald materiaal gemaakt zijn. Een milieubewuste begraafplaats vereist soms dat de urn gemaakt is van biologisch afbreekbare materialen. Als je de urn thuis wil bewaren, moet je bedenken waar je hem gaat opbergen. Staat hij binnen of buiten? Wordt hij begraven? Of misschien wil je de urn maar enkele weken/maanden bewaren om de as vervolgens uit te strooien.

Wil je een gepersonaliseerde urn?
Er zijn veel opties als het gaat om het personaliseren van een urn. Veel urnen hebben een plek voor een foto of ander eerbetoon. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld enkele woorden of zinnen te laten graveren in de urn. Ook duo urnen beschikbaar, zodat later de as van een andere naaste op dezelfde plek kan worden bewaard.

Het is belangrijk dat je de tijd neemt, al je opties in overweging neemt en onthoud dat je niet hoeft te kopen via het uitvaartcentrum of crematorium. Er zijn veel online tevens veel mogelijkheden om een urn te kopen. Door veel urnen te bekijken en te vergelijken heb je de grootste kans om de urn tegen te komen die het beste bij je wensen past.