frietjes - patatjes

Verse en krokante friet

Iedereen heeft wel eens een frietje gegeten, gemaakt van de aardappel, in reepjes gesneden en daarna gefrituurd totdat het een goudgele krokante korst heeft. Of je het nu koopt in de supermarkt, besteld bij de snackbar of even als tussendoortje eet tijdens je reis het zal je altijd smaken. Hoewel een frietje een simpel snack lijkt moet er bij het kiezen van de juiste verpakking toch naar verschillende aspecten gekeken worden.

Soorten verpakking

Als je een frietje koopt zul je het altijd in een verpakking meekrijgen, want je hebt zelf geen bakje mee en een portie friet direct op je handen krijgen is ook niet zo prettig. Voor jouw gemak zijn er verschillende soorten friet verpakkingen die gebruikt kunnen worden, zodat jij je frietje makkelijk mee kan nemen onderweg. Je kunt denken aan plastic bakjes, papieren zakken, puntzakken of kartonnen patatbakjes van vouwkarton.

Vaak hebben de verpakkingen een aparte saus vak voor je saus waar je je friet in kan dippen. Remmert Dekker Packaging de specialist op het gebied van voedselveilige kartonnen verpakkingen heeft bijvoorbeeld kartonnen Dip Delicious frietbakjes. Dat is een frietbakje waarin een opvouwbaar klepje zit, zo kun je het klepje omhoog klappen wanneer iemand saus erbij wilt en dicht laten wanneer iemand alleen maar friet wilt.

Verbod 2021

Het Europees parlement besloten heeft dat wegwerpplastic niet meer gebruikt mag worden in 2021. Onder dit besluit valt plastic wegwerpborden, wattenstaafjes, rietjes, roerstaafjes en bestek. Hierdoor zal er na 2021 steeds meer kartonnen varianten komen. Zo zijn er al snackbars die overgestapt zijn van plastic verpakkingen naar kartonnen verpakking voor hun friet. Een groot voordeel van kartonnen verpakkingen is dat het niet eeuwig blijft liggen op de grond en op een gegeven moment oplost.

FSC® en PEFC™

Wist je dat de duurzame kartonnen verpakkingen van Remmert Dekker Packaging certificaten van FSC® en PEFC™ hebben? Dan weet je zeker dat je kartonnen verpakking gemaakt is van karton van bomen die groeien in beschermde bossen op een duurzame manier. Met deze verpakkingen ben je instaat om duurzaam te ondernemen. Duurzaamheid is een belangrijk punt dat consumenten meenemen in hun aankoopbeslissing. Consumenten zijn zich immers bewust van de gevolgen van de opwarming van de aarde en kiezen met oog daarop liever voor duurzame producten. Als je ervoor kiest om jouw producten te laten verpakken met karton materiaal, dan zal een consument eerder voor jouw product kiezen dan voor hetzelfde product van een concurrent met een plastic verpakking.