Wat is linkbuilding?

Wanneer iemand een eigen site heeft wordt de persoon automatisch ondergedompeld in de termen van de zoekmachine marketing en ook social media. Likes, shares, retweets, seo en ook linkbuilding zijn termen waarmee een website eigenaar wordt geconfronteerd. Wat houdt het allemaal precies in? Vandaag bespreken we de term linkbuilding om je wat wijzer te maken. Laten we snel beginnen.

Hogere posities in de zoekmachines

Wanneer iemand een eigen site heeft is het de droom om op specifieke zoektermen goed gevonden te worden. Een hogere positie in de zoekmachines kan een groot verschil maken in een succesvolle website en een minder succesvolle website. Meer bezoekers op de site zullen zorgen voor meer klanten. Meer klanten zorgen voor meer omzet. Meer omzet maakt het mogelijk om uit te breiden en te groeien. We weten zeker dat iedere website gebruiker er zo over denkt. Hogere posities in de zoekmachines krijg je onder andere door meer links naar de website te krijgen.

Linkbuilding juist doen

Wanneer je linkbuilding wilt gaan doen i s het belangrijk om op een groot aantal zaken te letten. Het is niet slim om lukraak links te gaan verzamelen. Wanneer de links niet goed zijn kan het zelfs afbreuk doen aan de linkbuilding die al is uitgevoerd. Let daarom op een aantal waarden, zoals de spam score, domein autoriteit, pagina autoriteit en ook de trust values. Het zijn termen die je misschien niets zeggen. Het zullen belangrijke termen worden wanneer je jezelf gaat verdiepen in de zoekmachine marketing en linkbuilding. Linkbuilding is de basis om hogere posities te krijgen in de zoekmachines. Het is echter niet zo eenvoudig als het lijkt.

Een cursus volgen?

Het is natuurlijk een idee om een cursus linkbuilding te gaan volgen of zoekmachine marketing. Het is echter de vraag wat het rendement op deze investering zal zijn. Zelfs als je alle kennis machtig bent is het nog niet zo dat je uiteindelijk het ook in de praktijk zult toepassen. Een website eigenaar zal vaak ook zelf nog vele dingen te doen hebben. Het kan dus zomaar zo zijn dat het geen goede investering is geweest.

Links kopen?

We raden af om links te kopen. Helemaal wanneer er geen plan is. Het is beter om handmatig de verschillende links op te laten bouwen. Ook dan kan het wel zo zijn dat er geld betaald wordt om een link te krijgen. Het gebeurt echter op een slimme manier. Bij het kopen van links moet je weten wat je doet.

Link Building zelf doen?

Wanneer je onvoldoende kennis hebt van linkbuilding is het beter om de uit te besteden. Linkbuilding uitbesteden bij LEQUAL        is een goede optie. Het is ook een goed idee wanneer je zelf geen tijd wilt besteden aan linkbuilding. Ook wanneer je eigen uurtarief hoger is dan wanneer een linkbuilder wordt ingehuurd is dit een slimme keuze. Het is wel belangrijk om uiteindelijk te begrijpen wat er gebeurt met je site en een linkbuilder in te schakelen die weet wat hij (of zij) doet.