haar

Valt het je op dat er de laatste tijd steeds meer haren in het putje van de wastafel liggen? Dan begin jij je mogelijk zorgen te maken. Logisch, want dit kunnen maar zo de eerste signalen zijn van beginnende haaruitval. Als je nog relatief jong bent, denk je vast en zeker niet dat je te maken hebt met haaruitval. Toch kan dit wel degelijk het geval zijn. Het hormoon DHT kan er namelijk voor zorgen dat haren voor het einde van hun groeicyclus uitvallen. Dit kan uiteindelijk kale plekken op jouw hoofd tot gevolg hebben. Met een haartransplantatie kun je dit tegengaan. Maar wanneer kom je hier eigenlijk voor in aanmerking? Wij geven jou hier tekst en uitleg.

Minimale leeftijd voor een haartransplantatie
Haaruitval wordt vaak geassocieerd met ouderdom. Als haaruitval het gevolg is van het DHT-hormoon, kun je hier op jonge leeftijd ook al mee te maken krijgen. Wanneer jouw haar al op jonge leeftijd uitvalt, bezorgt dit je mogelijk een onzeker gevoel. Een haartransplantatie biedt in dat geval uitkomst. Helaas komt niet iedereen in aanmerking voor zo’n ingreep. De meeste haarklinieken hanteren namelijk een minimale leeftijd voor een haartransplantatie.

Nu ben jij mogelijk benieuwd hoe oud je moet zijn om een haartransplantatie te ondergaan. Dit kan per kliniek verschillen. Bij Zantman Kliniek geldt een ondergrens van 18 jaar. Als je deze leeftijd bereikt hebt, beteken dit overigens nog niet dat je ook een haartransplantatie kunt ondergaan. Voor jongeren tot 21 jaar vraagt de kliniek namelijk om een sterke betrokkenheid van de ouders bij de besluitvorming.

Het kan voorkomen dat iemand al (ver) voor de 18 te maken krijgt met haaruitval. Daarom biedt Zantman Kliniek mensen met haarproblemen de mogelijkheid om op consult te komen. Samen met een arts wordt er dan gekeken naar het probleem. De ontwikkeling van haaruitval kan gemonitord worden en bovendien kan een arts advies geven om haaruitval te voorkomen. Ook mensen van onder de 18 kunnen dus wel degelijk in actie komen als zij te maken hebben met haaruitval.

Kies een geschikte techniek
Kom je in aanmerking voor een haartransplantatie? Denk dan niet dat je simpelweg een haarkliniek binnen kunt lopen. Nee, want je moet uiteraard eerst een afspraak maken. Daarbij komt dat je moet kiezen via welke techniek de haren getransplanteerd worden. Tegenwoordig kun je kiezen uit een FUT en FUE haartransplantatie. Bij eerstgenoemde techniek wordt er een stripje huid weggenomen uit de haarkrans van jouw achterhoofd. Hierdoor kost een haartransplantatie weinig tijd, maar er moet wel gehecht worden. Omdat de haren bij de FUE techniek één voor één worden weggenomen uit de hoofdhuid, is hechten hier niet nodig. Een FUE haartransplantatie wordt daarom beschouwd als de minst ingrijpende methode.

Zorg dat jij je bewust bent van de kosten

Om in aanmerking te komen voor een haartransplantatie, moet je uiteraard ook over voldoende financiële middelen beschikken. Zo’n ingreep is namelijk niet goedkoop. Wat de haartransplantatie kosten zijn? Dat hangt voornamelijk van het aantal grafts (haarzakjes) af dat getransplanteerd wordt. Hoe meer grafts er getransplanteerd worden, des te hoger de kosten. Hierdoor kan een haartransplantatie behoorlijk in de kosten lopen. Kies je voor een specialistische behandeling, zoals een kroeshaar transplantatie of een haarsparende ingreep? Dan brengt een haarkliniek doorgaans extra kosten in rekening. Dergelijke transplantaties zijn namelijk (een stuk) complexer, waardoor ze meer tijd in beslag nemen. Wil je een nauwkeurige inschatting van de haartransplantatie kosten? Vraag dan eens een offerte aan bij een professionele haarkliniek.