Zorgverzekering

Een groot gedeelte van de Nederlanders heeft er al een jaarlijks ritueel van gemaakt: het vergelijken van de premie van alle verzekeringen die ze hebben lopen. Het is belangrijk om in ieder geval één keer per jaar kritisch te kijken naar al je verzekeringen. Heb je alle verzekeringen die je momenteel hebt lopen eigenlijk nog wel nodig? En kan de premie niet een heel stuk lager door over te stappen naar een andere verzekeraar?

Waar op letten bij het vergelijken van verzekeringen
Waar je precies op moet letten  bij het vergelijken van verzekeringen verschilt per verzekeringssoort. Zo moet je bij een uitvaartverzekering vergelijken en vooral op letten voor welk bedrag je bent verzekerd en tot welke leeftijd je premie moet betalen, terwijl je bij een autoverzekering vergelijken alleen maar op de soort dekking moet letten. Bij een autoverzekering heb je namelijk maar de keuze uit drie verschillende dekkingsvormen, wat de keuze vaak een stuk gemakkelijker maakt. Een autoverzekering vergelijken doe je dus vaak op basis van de prijs, terwijl bij het vergelijken van uitvaartverzekering ook de polisvoorwaarden van groot belang zijn.

Elke jaar overstappen: is dat nou wel een goed idee?
Vroeger was het een ontzettend vervelend klusje om over te stappen van verzekeraar. Je moest hiervoor veel papieren invullen en het duurde allemaal erg lang. Tegenwoordig is het overstappen van verzekeraar een stuk gemakkelijk geworden. Je kunt dit namelijk gewoon via het internet doen en vaak kost het maar enkele minuten van je tijd. Je oude verzekering wordt vaak ook nog eens gratis opgezegd door je nieuwe verzekeraar, zodat je hier helemaal geen omkijken meer naar hebt. Al gaat het om een besparing van slechts enkele euro’s per maand: het is dus altijd een goed idee om even je verzekeringen te vergelijken en waar nodig over te stappen naar een nieuwe verzekeraar!