Sinds 1895 worden er al auto’s geïmporteerd naar Nederland. Dat is dus voordat de eerste autofabriek stond in Nederland. Pas vanaf na de Tweede Wereldoorlog begon dit echter pas op een grote schaal te gebeuren. Een auto importeren vereist een paar extra stappen ten opzichte van een auto in Nederland kopen, maar kan toch erg voordelig zijn. Wilt u meer weten over dit interessante onderwerp? Lees de blog dan verder.
Hoe voordelig is een auto importeren?
Alles heeft voor en nadelen. Een auto importeren ook. Een auto importeren kan erg voordelig zijn, Er zit alleen wel extra tijd in omdat het een proces met meer stappen is. Wanneer de auto waar u geïnteresseerd in bent niet in Nederland te vinden is, kunt u hem bijvoorbeeld uit het buitenland importeren! Hier komt er wel extra werk bij kijken. Één specialist kan u hierbij helpen. Omdat dit invloed heeft op de kosten van het hele proces, is het belangrijk om goed te onderzoeken of het qua prijs wel voordelig is om een auto vanuit het buitenland te importeren en/of een specialist in te schakelen. Een exclusieve auto kopen is vooral interessant door ‘m te importeren.
Wat zijn de voor en nadelen van een auto importeren
Speciaal voor u hebben wij een lijst samengesteld met voor én nadelen van een auto importeren. Niemand houdt namelijk van geldverspilling.
Voordeel 1: Wanneer de auto niet in Nederland te koop is kunt u hem waarschijnlijk wél laten importeren.
Voordeel 2: De prijs is vaak een stuk lager dan wanneer u dezelfde auto in Nederland zou kopen.
Voordeel 3: De auto’s uit Duitsland zijn vaker luxer uitgevoerd.
Voordeel 4: Óók dit voordeel gaat over geld. Namelijk, besparen op BPM. Wanneer u op de juiste manier u BPM aangifte doet kunt u veel geld besparen.
Helaas zitten er ook nadelen aan vast…
Nadeel 1: Een relatief hoog percentage van de geïmporteerde auto’s heeft een teruggedraaide kilometerstand.
Nadeel 2: Het doorverkopen is moeilijk bij een geïmporteerde auto. Dit brengt namelijk vragen bij eventuele geïnteresseerden over waarom de auto in de verkoop is.
Nadeel 3: De geschiedenis over de auto is niet altijd zeker. Dit komt omdat de RDW niet de geschiedenis van buitenlandse auto’s bijhoudt.
Tips
Er zitten dus wel een aantal moeilijkheden aan het importeren van een auto. Daarom eindigen we met een aantal tips.
- Zoek hulp bij een specialist wanneer u geen ervaring heeft. Dit brengt misschien extra kosten, maar u heeft uiteindelijk wel zekerheid en geen risico’.
- Lees het aankoopcontract ÉRG goed door.
- De geïmporteerde auto moet afgeleverd worden met een zo nieuw mogelijke APK.
- Controleer of de kilometerstand klopt. 30% van de auto’s uit Duitsland heeft een teruggedraaide kilometerstand.
- Onderhandel over de prijs van de auto. Ja, dit kan echt!
- Stel altijd een koopcontract op om misverstanden te voorkomen.
Hopelijk hebben we u kunnen helpen met deze blog!